Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Με όπλο το κρασί

της Χριστίνας Ταχιάου ελληνικά κρασιά, κρασί, έλληνες παραγωγοί

Πρόσεξα τη διαφήμιση στο facebook: «Δεν είναι η ζωή πολύ μικρή για να είναι χύμα;» και παραπομπή στη σελίδα Greece and Grapes. Έξυπνο σλόγκαν, όμορφη εικόνα, είπα να περάσω μια βόλτα.

Photo: neumeyer@Flickr
Photo: neumeyer@Flickr

Είναι μια πολύ ελκυστική σελίδα για το κρασί και όχι μόνο: ασχολείται και με αποστάγματα, μπίρα, ξύδι και διάφορα άλλα προϊόντα που προέρχονται από το ελληνικό αμπέλι.
Με ενδιαφέρουσες πληροφορίες, νέα, ιστορίες, θρύλους, συμβουλές. Σελίδα ζωντανή, που αναπνέει, έχει ενδιαφέρον. (Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά οι περισσότερες σελίδες στο facebook εξαντλούν το ενδιαφέρον τους την πρώτη εβδομάδα).

Πρόκειται για μια ηλεκτρονική κάβα, στη διεύθυνση greeceandgrapes.com, κι όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες της: «Η εταιρεία Greece and Grapes δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων με αγάπη για το ελληνικό κρασί και τους παραγωγούς του, που έχουν πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο στην οινοποίηση τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε ότι το ελληνικό κρασί, αλλά και τα αποστάγματα, έχουν πλέον τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στη διεθνή οινική κοινότητα και να αφήσουν το δικό τους στίγμα ως κορυφαία προϊόντα. Παρά τους μικρούς, κατά βάση, κλήρους της χώρας, οι εξαίρετοι παραγωγοί έχουν αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις τοπικές αλλά και τις διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών, τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες αλλά και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης προκειμένου να δημιουργήσουν άριστα προϊόντα. Έτσι σήμερα το Ασύρτικο από τη Σαντορίνη, το Αγιωργίτικο από τη Νεμέα, το Ξινόμαυρο από τη Νάουσα, το Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία και ποικιλίες από πολλές άλλες περιοχές έχουν αναγνωριστεί στο διεθνές οινικό στερέωμα. Ευελπιστούμε ότι με αυτή την προσπάθεια θα δημιουργήσουμε κοινότητες που θα αγαπήσουν το ελληνικό κρασί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό». Στο site θα βρείτε ποικιλία από κρασιά Ελλήνων παραγωγών και μπορείτε να παραγγείλετε online, αφού πρώτα περιηγηθείτε, για όσο χρόνο χρειάζεστε, προκειμένου να αποφασίσετε.

Φαίνεται πως το κρασί είναι ένα από τα όπλα στην κρίση. Οι παραγωγοί αντέχουν κι οι καταναλωτές στρέφονται σε αυτό, μετά τα χρόνια της κυριαρχίας των «σκληρών» ποτών. Οι «ενδιάμεσες» προσπάθειες, δηλαδή μπαρ με έμφαση στο κρασί, βραδιές γευσιγνωσίες και, φυσικά, ενδιαφέρουσες σελίδες στο διαδίκτυο, ενισχύουν το ελληνικό κρασί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'