Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Θες γάλα; Πιες χύμα!

της Χριστίνας Ταχιάου γάλα, συνεταιρισμός

Είχα γράψει το καλοκαίρι για τον συνεταιρισμό γαλακτοπαραγωγών «ΘΕΣγάλα», την καινοτόμα συμπεριφορά του και το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του: την κοινή λογική. Ο «ΘΕΣγάλα» συνεχίζει τις εκπλήξεις: από σήμερα αρχίζει τη διάθεση φρέσκου παστεριωμένου ντόπιου γάλακτος στη Λάρισα, μέσω αυτόματων πωλητών, ενώ από το πρωί της Πέμπτης το σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Οι αυτόματοι πωλητές θα βρίσκονται σε τέσσερα σημεία της Λάρισας, σε ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο. Τα σημεία διάθεσης βρίσκονται: Μανδηλαρά και Υψηλάντου, Καραθάνου και Ζαρμάνη, Χρυσοχόου και 25ης Μαρτίου και Γρηγορίου Ε’ 11. Το γάλα θα κοστίζει 1 ευρώ το λίτρο και 50 λεπτά το μισό λίτρο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης προπληρωμένης κάρτας με την τιμή του λίτρου να κοστίζει 90 λεπτά, σε αυτήν την περίπτωση. Οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται μπουκάλι για το γάλα, έναντι 20 λεπτών για το πλαστικό και 50 λεπτών για το γυάλινο. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούν δικά τους μπουκάλια.

Πρόκειται για έναν επιτυχημένο, στο εξωτερικό, τρόπο διάθεσης γάλακτος που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στη Λάρισα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του «ΘΕΣγάλα», Θανάση Βακάλη. «Ο καταναλωτής μπορεί να το προμηθευτεί μέσα σε λίγες ώρες από την παραγωγή του, απευθείας από τον παραγωγό, 24 ώρες το 24ωρο, στην πλέον ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την ποιότητά του», τονίζει. «Με πιστοποιημένες διαδικασίες που εγγυώνται απόλυτα την ασφάλεια, την ποιότητα και τη φρεσκάδα του προϊόντος.»

Θα κλείσω το άρθρο αυτό σχετικά με τον «ΘΕΣγάλα» όπως περίπου είχα κλείσει και το προηγούμενο: Και να φανταστεί κάποιος ότι ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ» (όπως είναι η πλήρης επωνυμία) μόλις έκλεισε δυο χρόνια λειτουργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'