Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γεωργός από το σπίτι;

του Δημήτρη Μπούτου νέοι αγρότες, εκπαίδευση

Σαφώς η γνώση για την καλλιέργεια της γης δεν κερδίζεται από εξειδικευμένα εγχειρίδια ούτε με τη μελέτη συμβουλευτικών οδηγών για αρχάριους κηπουρούς. Πραγματικός καλλιεργητής γίνεται κάποιος μόνο μέσα από την επαφή του με τη γη - μόνο λερώνοντας τα χέρια του με χώμα, με απλά λόγια. Ωστόσο σήμερα, που η τεχνολογία απλοποιεί εντυπωσιακά τις διαδικασίες μάθησης, οι υποψήφιοι - ερασιτέχνες γεωργοί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις αρχικές έστω γνώσεις γύρω από, σχεδόν, κάθε είδος καλλιέργειας και των τεχνικών της με τη βοήθεια πληθώρας διαδικτυακών εφαρμογών και online μαθημάτων.

Photo: milkproduction.com
Photo: milkproduction.com

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν μπορούσατε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως μαθητευόμενος γεωργός μένοντας οίκοι; Στα μέσα του επόμενου μήνα, στις 14 Οκτωβρίου, ξεκινά ο νέος κύκλος μαθημάτων της "Ελληνικής Γεωργίας" με γενικό τίτλο «Μαθαίνω-Καλλιεργώ-Παράγω». Η κεντρική ιδέα του πρότυπου αυτού ηλεκτρονικού σχολείου είναι η εκμάθηση της τέχνης που ενδιαφέρει τον καθένα: σαλιγκαροτρόφος, μελισσοτρόφος, καλλιεργητής αρωματικών φυτών, ως και εκπαίδευση σχετικά με την υγιεινή και το marketing αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων που συνίσταται σε δύο μέρη: τις online παραδόσεις και την εκπαιδευτική πλατφόρμα που, με λίγη φαντασία, υποκαθιστά το πάλαι ποτέ τετράδιο του μαθητή. Περιέχει βιντεοσκοπημένες παραδόσεις, εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες, χρήσιμα video και links, όλα με κατανοητή διάρθρωση και οργανωμένα από εξειδικευμένους επιστήμονες με μακρά διδακτική εμπειρία.

Το πρώτο μέρος μάλιστα, οι παραδόσεις, γίνονται σε πραγματικό χρόνο. "Μαθητές" και "δάσκαλοι" δίνουν με συνέπεια ένα ραντεβού μπροστά στην οθόνη τους και, από κοινού, στήνουν το πρόγραμμα των μαθημάτων. Κι αν σημειωθούν απουσίες; Κανείς δεν τιμωρείται ούτε χάνει την προγραμματισμένη παράδοση, καθώς υπάρχει δυνατότητα να την παρακολουθήσει ετεροχρονισμένα βιντεοσκοπημένη (on demand).

Στα της βαθμολογίας: τελικό στάδιο των μαθημάτων αποτελεί η αξιολόγηση, που συμπίπτει με την απόδοση πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης - αναγκαία προϋπόθεση η πρότερη παρακολούθηση έστω του 50% των online παραδόσεων.

Τα σύνεργα του μαθητή: οι τεχνικές προδιαγραφές για τη συμμετοχή στα ηλεκτρονικά μαθήματα είναι στοιχειώδεις - συγκεκριμένα απαιτούνται:

  • σύνδεση στο διαδίκτυο
  • μικρόφωνα και ηχεία του υπολογιστή σε λειτουργία και
  • τα κοινά, δωρεάν διαθέσιμα, προγράμματα pdf Reader και Adobe Flash Player

Οι εγγραφές ξεκίνησαν: όσοι ολοκληρώσουν την εγγραφή τους ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα εξασφαλίσουν έκπτωση της τάξης του 45%. Για νέους κάτω των 35 ετών προβλέπεται ήδη έκπτωση 45% για τον Οκτώβρη ενώ όσοι εγγραφούν εντός Σεπτεμβρίου δικαιούνται έκπτωση 50% για την παρακολούθηση δεύτερου μαθήματος της επιλογής τους. Επίδοξοι και επίμονοι καλλιεργητές σπεύσατε!

To πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς με την προσθήκη νέων μαθημάτων. Αναλυτικότερες πληροφορίες γύρω από τη διάρθρωση των μαθημάτων και το περιεχόμενό τους θα βρείτε στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της "Ελληνικής Γεωργίας". Εκεί και τα στοιχεία επικοινωνίας για πιθανές ερωτήσεις και διευκρινίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'