Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σεφταλιές για μερακλήδες

του Ηλία Μαμαλάκη Συνταγέςσεφταλιές, Κύπρος

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς, κρεμμύδι, μυρωδικά και κανέλα τυλίγονται σε αρνίσια μπόλια και ψήνονται, κατά την παράδοση, στα κάρβουνα - έτσι το έδεσμα διατηρεί την ξεχωριστή, αυθεντική γεύση του.

Photo: kitchen-art-stories.blogspot.com
Photo: kitchen-art-stories.blogspot.com

Υλικά - για 6 άτομα

  • 600 γραμμ. κιμάς ανάμικτος από μοσχάρι και χοιρινό
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι δυόσμο ξερό τριμμένο
  • ½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά φριγανιά τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μπόλικο πιπέρι
  • μπόλια αρνιού

Μουσκεύουμε τη μπόλια σε χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κόβουμε τη μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια 12 x 12 εκατοστών περίπου. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μέρη από το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μπόλιας.

Τα τυλίγουμε κλείνοντας δεξιά και αριστερά με τη μπόλια σε ρολάκια. Τοποθετούμε τις σεφταλιές σε διπλή σχάρα. Τις σιγοψήνουμε σε κάρβουνα καλά χωνεμένα γυρίζοντας τες κάθε 2-3 λεπτά, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση.

Η πιο κατάλληλη γαρνιτούρα είναι η χωριάτικη σαλάτα, στην οποία τα υλικά θα έχουν όλα κοπεί σε μικρούς κύβους.

Πρόσφατα άρθρα του Ηλία Μαμαλάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'