Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κουζίνα αξιώσεων στον Άθω

της Χριστίνας Ταχιάου Χαλκιδική, γαστρονομία, τουρισμός

Άχαρο να είσαι η Χαλκιδική πέρα από την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία και πριν το Άγιο Όρος. Ξεκινάς με το μειονέκτημα ότι οι δύο πρώτες είναι πολύ πιο διάσημες από εσένα και το Όρος προορισμός για συνειδητοποιημένους, αποκλειστικά άντρες. Έλα όμως που είσαι πανέμορφη! Συνδυάζεις βουνό με θάλασσα, είσαι πολύ ήρεμη κι έχεις ιστορία. Είσαι η Χαλκιδική του Αριστοτέλη.

Οι αμπελώνες στο Μετόχι της Χρωμίτσας, thewinehub.com
Οι αμπελώνες στο Μετόχι της Χρωμίτσας, thewinehub.com

Επαγγελματίες της «άγνωστης» αυτής Χαλκιδικής ίδρυσαν τον Οργανισμό Τουριστική Ανάπτυξης προ του Άθω, προκειμένου, ενωμένοι, με εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες, να προωθήσουν από κοινού τον τόπο τους. Από τα «δυνατά» χαρτιά που αποφάσισαν να ρίξουν στο τραπέζι, είναι οι γεύσεις της περιοχής κι η απλόχερη μοιρασιά τους. Τους συνάντησα στις αρχές του καλοκαιριού, σε μια βραδιά - γλέντι δίπλα στη θάλασσα, με διαγωνισμό ψαρέματος και φρεσκοψημμένα ψάρια. Με μεράκι, αγάπη για τον τόπο και φιλόξενη διάθεση.

Η προ του Άθω περιοχή έχει λάδι, τυρί, μέλι, ψάρι, μύδια. Για ένα τριήμερο, 11 ως 13 Οκτωβρίου, οι τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν προϊόντα ενώ η σεφ Ντίνα Νικολάου θα προτείνει πιάτα με τοπικό χαρακτήρα. Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Mount Athos Area Kouzina».

Βασιλόπιτα που οι πρόσφυγες από τα Ρόδα της Μικρασίας έφεραν στην περιοχή του Άθω
Βασιλόπιτα που οι πρόσφυγες από τα Ρόδα της Μικρασίας έφεραν στην περιοχή του Άθω

Οι διοργανωτές υπόσχονται μαθήματα μαγειρικής, μουσική επένδυση από χορωδίες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος, οινογευσίες, μουσικά σχήματα, παιδικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής, ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά, ελληνικά γλέντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής.

Το «Mount Athos Area Kouzina», πρώτο από μια σειρά ανάλογων εκδηλώσεων, θα γίνει στην Αρναία, μια πανέμορφη παραδοσιακή κωμόπολη και, κατά τη διάρκειά του, θα κινηματογραφηθούν εκπομπές μαγειρικής για την ελληνική αγορά ενώ διάσημη γαστρονομική έκδοση της Βρετανίας θα προβεί σε φωτογράφιση μαγειρικών και ζαχαροπλαστικών τεχνικών.

mountathosarea.org

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'