Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Με προσωπικότητα και ντοπιολαλιά

της Χριστίνας Ταχιάου Παραγωγοί + προϊόνταελαιόλαδο, ελληνικά προϊόντα

Όταν είχαν ανακοινωθεί «Τα όσκαρ της γεύσης», μέσα στο πλήθος των προϊόντων και την έλλειψη σήμανσης ανά χώρα, δεν είχα διακρίνει εκείνα του Ελαιώνα Σακελλαρόπουλου με έξι, παρακαλώ, αστέρια, καθώς η συμμετοχή είχε γίνει και με την επωνυμία του αντιπροσώπου της εταιρίας στην Αγγλία. Μια και πρόκειται για μια εταιρία με εντελώς ξεχωριστά προϊόντα, χρωστώ μια ιδιαίτερη αναφορά.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, κοντά στη Σπάρτη. Τους έχουν ονομάσει «Αρμονία» -τι ωραιότερο; Εκεί καλλιεργούνται ελιές κορωνέικες και καλαμών, που δίνουν την πρώτη ύλη για τα εξειδικευμένα ελαιοπροϊόντα: από πρωτέλαιο και αγουρέλαιο, ελαιόλαδο και ιδιαίτερα έλαια, άγουρες και ώριμες βρώσιμες ελιές, έως τις «ανάλατες» ελιές με αρωματικά φυτά, ελιές λεμονένιες, ελιές πορτοκαλένιες, ελιές πράσινες με λεμόνι, μηλένιες και ελιές σε… ούζο. Αυτές οι τελευταίες, μάλιστα, εκτός από ούζο και βιολογικό ελαιόλαδο, «ζυμώνονται» με γλυκόπικρο ξύδι και φλούδα λεμονιού, σε συνδυασμό γλυκάνισου, μαραθόσπορου και άγριο τσάι Πάρνωνα.

Στους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
Στους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Την ίδια πρωτοτυπία θα βρείτε σε πολλά από τα προϊόντα της εταιρίας, όπως στο ελαιόλαδο «Enigma» που προέρχεται από κορωνέικες ελιές, μήλα, καρύδια, κανέλα, μέλι, φασκόμηλο και λεμόνι. Ή το «Ωλεώαστρων», με υψηλή περιεκτικότητα σε ω3 λιπαρά, από το συνδυασμό των συστατικών του που είναι τα καρύδια, η αντράκλα, ο μαραθόσπορος, η ρίγανη, η δάφνη και το δενδρολίβανο μαζί με τις φρεσκοκομμένες κορωνέϊκες ελιές.

Η συγκομιδή
Η συγκομιδή

«Τα προϊόντα μας έχουν προσωπικότητα» λέει ο κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος. Μεγάλη έμφαση δίνεται στις συσκευασίες, πρωτότυπες και οικολογικές. Στην Ελλάδα, βρίσκετε τα προϊόντα σε πολύ εξειδικευμένα βιολογικά καταστήματα όπως τα «Βιομελισσάνθη» στην Αττική ενώ, φυσικά, εξάγονται σε πολλές χώρες. Μάλιστα, η αναλογία τζίρου σε εγχώριες πωλήσεις και εξαγωγές είναι 70 – 30, υπέρ των εξαγωγών.

Είναι πολύ σημαντικό ο ίδιος ο παραγωγός να νιώθει υπερήφανος για τα προϊόντα του. Ως καλύτερο κομπλιμένο, πάντως, που αναφέρει ο κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος, είναι αυτό ενός κύπριου blogger ο οποίος σε ενθουσιώδες mail που έστειλε στην εταιρία εξαίροντας τόσο την ποιότητα και τη γεύση όσο και την εξαιρετική συσκευασία, έγραψε για το ελαιόλαδο ότι «διαθέτει αυθεντικότητα, ντοπιολαλιά, θετική ενέργεια και αύρα».

Αυτό χρειαζόμαστε, αγαπητοί. Προϊόντα με ντοπιολαλιά. Αυτήν έχουμε, αυτήν μπορούμε να εξάγουμε. Κι ευτυχώς, αρκετοί το κάνουν με επιτυχία.  

Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, Σπάρτη Λακωνίας, τηλ. 27310 81118 κιν. 6932 309909

bioarmonia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'