Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σημειώστε στην ατζέντα σας!

των bostanistas δράσεις, έκθεση, φεστιβάλ

Τι συμβαίνει αυτή την περίοδο που να αφορά τους απανταχού bostanistas; Ενδιαφέροντες διαγωνισμοί, φεστιβάλ, δράσεις και συνέδρια που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα τις ερχόμενες ημέρες.

Photo: madlyinlovewithlife@Flickr
Photo: madlyinlovewithlife@Flickr

Συνέδριο

Στις 15 Οκτωβρίου κλείνει ο κύκλος του έργου farmsUP!, που παρουσιάσαμε τον περασμένο Ιούνιο στους bostanistas. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εργαστηρίων και ενός συνεδρίου - τα πρώτα ολοκληρώθηκαν εντός του καλοκαιριού ενώ το δεύτερο, και τελικό στάδιο του έργου, θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, στις 15 του ερχόμενου μήνα. Τίτλος του «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου» και σκοπός του να ενεργοποιήσει τους εγχώριους αγρότες ώστε να γίνουν καλύτεροι επιχειρηματίες: αφενός περισσότερο ανταγωνιστικοί και αφετέρου να μάθουν να αξιοποιούν αποτελεσματικότερα την παραγωγή τους. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και τα αναγκαία στοιχεία επικοινωνίας θα τα βρείτε στις σχετικές ενότητες της ιστοσελίδας του προγράμματος.

Φεστιβάλ

Από τις 20 ως και τις 22 Σεπτεμβρίου η κεντρική πλατεία της Σητείας στην Κρήτη θα γεμίσει ευωδιές και νόστιμα μαγειρέματα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ με τίτλο «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» με στόχο να παρουσιαστούν τα ξεχωριστά ντόπια προϊόντα - τόσο του Δήμου Σητείας όσο και των συνεργαζόμενων, στα πλαίσια του προγράμματος, περιοχών: του Οροπέδιου του Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Τι θα περιλαμβάνει όμως η πλούσια διοργάνωση; Έκθεση και γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων, οργανωμένες επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και επίδειξη κρητικής κουζίνας από ονομαστούς σεφ. Δε θα λείπουν ασφαλώς και οι παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την ευθύνη του Δήμου Σητείας, και άλλων φορέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ – Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013».

 

Διαγωνισμός

Μετά από απόφαση της διοργανώτριας εταιρείας για παράταση, ως τις 30 Σεπτεμβρίου, νέοι ηλικίας 18 έως 35 μπορούν να καταθέτουν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία μιας επιχείρησης που θα φορά τον πρωτογενή τομέα. Ο λόγος για τον διαγωνισμό "Re-Inspire Greece", τα νήματα του οποίου κινεί η Gaea. Οι 10 πιο καινοτόμες εκ των προτάσεων θα βραβευτούν από την εταιρεία με € 25.000 έκαστη. Οικονομική στήριξη θα υπάρξει και από την Τράπεζα Πειραιώς, που θα τις χρηματοδοτήσει ώστε να υλοποιηθούν. Εξίσου σημαντικοί αρωγοί η ίδια η Gaea, με το ανεπτυγμένο της δίκτυο πωλήσεων παγκοσμίως, αλλά και η Αμερικανική Σχολή Θεσσαλονίκης - πάντα πρόθυμη να παρέχει συμβουλές τεχνογνωσίας χάρη στη μακρά πείρα της στον τομέα. 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό καθώς και τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής, θα βρείτε στην ιστοσελίδα reinspiregreece.com.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'