Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το «νησί της ελιάς» στο Λονδίνο

του Δημήτρη Μπούτου ελληνικά προϊόντα, Λονδίνο

«Τη στιγμή που σχεδόν όλοι αποφεύγουν οποιαδήποτε επένδυση αφορά την Ελλάδα, εμείς, ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτήν και τα εκλεκτά προϊόντα της». Αυτή είναι η θέση της Παυλίνας και του Γρηγόρη, των δύο νέων επιχειρηματιών που αποτελούν την ψυχή του Isle of Olive, ίσως του πιο πρόσφατου καταστήματος γεμάτο με ελληνικά, ποιοτικά καλούδια στο Λονδίνο.

Photo: isle_of_olive@Flickr
Photo: isle_of_olive@Flickr

Ενώ οι παντός τύπου πρεσβευτές μας, από παντοπωλεία ως γκουρμέ εστιατόρια, πληθαίνουν στη βρετανική πρωτεύσουσα, το «Νησί της ελιάς» ξεχωρίζει τόσο για την ποιότητα των εμπορευμάτων όσο και για την ζεστή του ατμόσφαιρα, εκείνη της γειτονιάς, που φέρνει στον νου εικόνες από τις παλιές αθηναϊκές, και όχι μόνο, συνοικίες. Μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου εδώ και περίπου 20 χρόνια, μισά εξ αυτών στην περιοχή του Hackney, οι δύο νέοι ομολογούν πως θεωρούν τη γειτονιά αυτή σπίτι τους και έτσι η απόφαση για το άνοιγμα του πρώτου τους καταστήματος εκεί, ήταν φυσικό επακόλουθο.

«Το ξεχωριστό με την κοινότητα του Hackney είναι πως όλοι δείχνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν αρμονικά. Ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για το πρώτο μας κατάστημα! Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές δυσκολίες νιώθουμε πως εκπληρώνουμε δύο στόχους: αφενός συστήνουμε τα μοναδικά μας προϊόντα σε ευρύτερο κοινό στηρίζοντας, στον βαθμό που μπορούμε, την ελληνική οικονομία ενώ παράλληλα ωφελούμε την εδώ κοινότητα προσφέροντας τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, που αποτελούν τη βάση της πολύτιμης Μεσογειακής Δίαιτας», αναφέρει η Παυλίνα.

Τι βρίσκει όμως κανείς στα γεμάτα λιχουδιές ράφια του Isle of olive; Ειδικότης τους το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και τα  βότανα, αλλά και τα ελληνικά τυριά, παραδοσιακά γλυκά, αλείμματα, παξιμάδια και όσπρια ενώ, ορισμένα προϊόντα, όπως το λάδι, το βαλσαμικό ξύδι και το μέλι διατίθενται και χύμα. Σκοπός είναι ο πελάτης να χρησιμοποιήσει εκ νέου την ίδια συσκευασία περιορίζοντας έτσι τα απορρίματα που προκύπτουν. 

Η επιλογή των προμηθευτών τους έγινε, και συνεχίζει να γίνεται, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια αλλά και με γνώμονα την ειλικρινή και αξιόπιστη σχέση τους. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι η ως σήμερα εκτός συνόρων εκπροσώπηση των ελληνικών αγαθών δείχνει να μην καταστρώθηκε με σωστό και οργανωμένο τρόπο. «Αναγνωρίζουμε βέβαια πως στην Ελλάδα αυτή την εποχή λαμβάνει χώρα, σε χαμηλούς τόνους, ένα είδος επανάστασης με πρωταγωνιστές νέους επιχειρηματίες και συνεταιρισμούς που αναβιώνουν παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Ως αποτέλεσμα η χώρα αρθρώνει μία ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση, βασισμένη στην παράδοση και εμπουτισμένη ασφαλώς με στοιχεία σύγχρονα.»

Photo: isle_of_olive@Flickr
Photo: isle_of_olive@Flickr

Πέρα από τη ζεστή ατμόσφαιρα εντός, και το προσεγμένο «kafeneio», μια ξεχωριστή γωνιά του καταστήματος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ελληνικό καφέ, τσάι και γιαούρτι, τα διαλεχτά προϊόντα «βγαίνουν στον δρόμο» κάθε Σάββατο, συμμετέχοντας στην περίφημη υπαίθρια αγορά της περιοχής. Άλλωστε, αν και η λειτουργία του εντός των... τοιχών ξεκίνησε μόλις στις 29 Ιουνίου, το Isle of olive ζει ήδη από το 2011, οπότε και ιδρύθηκε η εταιρεία, και έχει ξεχωρίσει σε περίφημες υπαίρθριες αγορές του ανατολικού και νότιου, κυρίως, Λονδίνου: Chatsworth Road Archway, Chapel, Netil, Tufnell Park και Venn Street Market.

Μια πρώτης τάξης γευστική γωνιά για τους Έλληνες της πόλης λοιπόν, αλλά και μία έξοχη επιλογή για τους λάτρεις των ντόπιων, ποιοτικών προϊόντων.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στην άριστα ενημερωμένη ιστοσελίδα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'