Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η ατζέντα του bostanista

των bostanistas δράσεις, έκθεση, φεστιβάλ

Τι συμβαίνει τώρα, στις αρχές του φθινοπώρου: εκθέσεις, φεστιβάλ, δράσεις και σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβρη, και ενδιαφέρουν τους απανταχού bostanistas.

Photo: etsy.com
Photo: etsy.com

Σεμινάρια
To ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) διοργανώνει από σήμερα Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, ως και τις 5 Οκτωβρίου τμήματα Οικοκηπουρικής και Περιβάλλοντος. Κατά την περάτωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι αποκομίζουν γνώσεις φύτευσης λαχανοκομικών φυτών, σχετικά με οικιακής ή ευρύτερης κλίμακας καλλιέργειες, καθώς και σχεδίασης και φύτευσης καλλωπιστικών φυτών σε κήπο. Παράλληλα κάνουν επεμβάσεις σε λαχανόκηπο ενός στρέμματος και σχεδιάζουν και κατασκευάζουν έναν καλλωπιστικό κήπο μέσα στην Αθήνα. Στο τέλος του προγράμματος παρέχεται πιστοποιητικό εκπαίδευσης.
Όσοι ενδιαφέρονται για αναλυτικότερες πληροφορίες γύρω από τα μαθήματα και το πρόγραμμα μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 26 92 880 να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ή να ενημερωθούν μέσω e-mail στο info@kean.gr.

Φεστιβάλ
Φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από τον δήμο Αίγινας το Aefina Fistiki Fest: ντόπιοι παραγωγοί, καλλιτέχνες και εθελοντές συνεχίζουν να πραγματοποιούν το όνειρο μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που πίστεψαν ότι η φιστικιά, ο καρπός της και οι καλλιεργητές της, μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αρμόζει για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αίγινας. Θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, σεμινάρια και εκθέσεις θα λάβουν χώρα στο νησί από τις 19 ως και τις 22 Σεπτεμβρίου, σε ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Σαρωνικού.
Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το φεστιβάλ, καθώς και το πρόγραμμά του, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Διάδοση ντόπιων σπόρων
Από τον ερχόμενο Οκτώβριο ως και τον Φεβρουάριο η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι, όπως κάθε χρόνο, διαθέτει δωρεάν μια μικρή ποσότητα σπόρων, που συλλέγονται σε εξερευνητικές αποστολές ή παραχωρούνται από συνεργαζόμενους με την κοινότητα καλλιεργητές και διατηρητές. Η αποστολή των σπόρων γίνεται αποκλειστικά μέσω ΕΛ.ΤΑ. και αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του Πελίτι.

Εκθέσεις
Από τις 23 ως και τις 25 Σεπτεμβρίου ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα φιλοξενεί ελληνικά, διαλεχτά αγρο-διατροφικά προϊόντα. Ο λόγος για την έκθεση ελληνικών τροφίμων με γενικό τίτλο AGROTIERRA 2013, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά αγαθά σύγχρονων εγχώριων συνεταιριστικών οργανώσεων αλλά και μια πλούσια γκάμα ποιοτικών αγροτικών προϊόντων: ελαιόλαδο, γάλα, μέλι, αλλαντικά, προϊόντα ζωικής αλλά και φυτικής προέλευσης. 
Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών) ενώ για περισσότερες πληροφορίες διατίθενται τα τηλέφωνα 6909909500 (Σοφοκλής Μπονοτάκης) και 6945930499 (Αλέξανδρος Μπίκας).

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'