Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η Τέχνη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η φέτα όλα τα μεταμορφώνει

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςκολοκύθια, φέτα

Πάλι δεν βρήκα, όσο κι αν έψαξα, μικρά κολοκυθάκια στη χθεσινή λαϊκή. Πάει περίπατο λοιπόν η θερμιδική εγκράτεια, δεν πρόκειται να κάνω βραστά τα μεγαλούτσικα που κατέληξαν στο καλάθι, θα 'ναι άνοστα και θα θυμίζουν νοσοκομειακό γεύμα. Αφεύκτως να τα μεταμορφώσω. Ακολουθήστε με παρακαλώ:

  • 6-7 κολοκύθια μετρίου μεγέθους
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι
  • 4 αυγά
  • 2/3 φλιτζανιού ανάμικτο γιαούρτι-κρέμα (crème fraîche)
  • 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • πιπέρι

Ας ζεσταίνεται ο φούρνος στους 180 - 200 βαθμούς.
Θέλουμε τα κολοκύθια πλυμένα, κομμένα σε λεπτές, ισόπαχες ροδέλες, ψιλοκομμένο το σκόρδο. Ζεσταίνουμε και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, περνάμε για λίγο, 4 λεπτά μόνο, για να μη μουλιάσουν στη συνέχεια, όταν μπουν στον φούρνο, τις ροδέλες του κολοκυθιού, το σκόρδο, αρωματισμένα με το θυμάρι.

Με το πιρούνι χτυπάμε πρώτα τα αυγά και αναδεύουμε μετά, μαζί το μίγμα γιαουρτιού-κρέμας*, φέτα και παρμεζάνα, το λεμόνι.

Λαδώνουμε ελάχιστα ένα απλωτό πυρέξ ή άλλο σκεύος για τον φούρνο. Στρώνουμε ωραία τα μισά από τα κολοκύθια και τα λούζουμε με το μισό από το μίγμα φέτας-αυγών κλπ. Πιπέρι από τον μύλο μας πρώτα και μετά επαναλαμβάνουμε: κολοκύθια - μίγμα τυριών-αυγών. Και πάλι πιπέρι.
Φουρνίζουμε για 45 λεπτά.

*Αν πρόκειται να χρησιμοποιούμε αραιά και πού crème fraîche, καλύτερα να αναζητούμε όχι την εν Ελλάδι λεγόμενη κρέμα γάλακτος αλλά την "crème fraîche" που διατίθεται σε πολλά μπακάλικα και σούπερ μάρκετ. Την αναμειγνύουμε με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Παραλλαγή συνταγής από mykitchenescapades.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'