Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: για τους διαφορετικούς

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρονάδα, πάστα ελιάς, γαρίδες

Αρχίζω να πλήττω από την πολλή ντομάτα. Κάπως αφ’ υψηλού βέβαια το λέω, αφού το πλάνο του σαββατοκύριακου είναι να ετοιμάσω για τον χειμώνα τα αποθέματα φρέσκιας ντομάτας. Δυο τελάρα με περιμένουν.
Κάτι άλλο θέλω τώρα, μια μακαρονάδα που να 'ναι απρόβλεπτη, διαφορετική και να βασίζεται σ΄αυτό που αγαπάω πιο πολύ απ’ όλα: τις ελιές. Να 'χει σπιρτάδα, να 'χει και βάθος. Να μη βαριέσαι τις μπουκιές της, να την ανακαλύπτεις σε κάθε μία από αυτές.

Μακαρονάδα με πάστα ελιάς, γαρίδες και μυρωδικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 12 γαρίδες (ανάλογα με το βαλάντιό μας επιλέγουμε και την ποιότητα. Οι γάμπαρες βέβαια, σκίζουν)
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη ρίγανη (1/4 του κουταλιού)
  • λίγο μπούκοβο (1/4 του κουταλιού)
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές από καλή πάστα μαύρης ελιάς
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει για να ρίξουμε τα λινγκουίνι. Και παράλληλα:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βγάζουμε και το εντεράκι από τη ράχη τους (προφανώς και δεν θα πετάξουμε κεφάλι και κέλυφος, θυμόμαστε πάντα τα λόγια της Λεονίς).

Στο μαντεμένιο μας τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και περνάμε από εκεί τις γαρίδες (αλάτι & πιπέρι) για ελάχιστα λεπτά, το πολύ 3, μέχρις ότου σφίξει το σώμα τους. Μην τις παραψήσετε! Χάνουν και γεύση και υφή.

Αφήνουμε στην άκρη τις έτοιμες γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι ξανθίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και την, λιγοστή, ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί (3 λεπτά είναι αρκετά).  Τότε, προσθέτουμε την πάστα ελιάς. Ανακατεύουμε καλά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια (φυλάγοντας πάντα 1 φλιτζ. από το νερό του βρασμού, μήπως και χρειαστεί λίγο, πριν από τελικό ανακάτεμα). Αναμειγνύουμε μαζί με το μυρωδάτο μίγμα της πάστας (πόσα αρώματα!) πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό (ένα ανακάτεμα ακόμη) και στεφανώνουμε με τις γαρίδες.

Δεν σας γράφω τίποτε για τριμμένο τυρί!

(Φωτογραφίες και παραλλαγή συνταγής από το unihomemaker.com)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'