Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η «πράσινη» cola της Ορεστιάδας

του Δημήτρη Μπούτου Παραγωγοί + προϊόνταCola, Green Cola

«Παπούτσι από τον τόπο σου...» ξεκινά η παροιμία και συνεχίζει με τον γνωστό συμβιβασμό «κι ας είναι και μπαλωμένο». Η ρήση όμως δεν ισχύει στην περίπτωση της green cola, μιας αμιγώς ελληνικής cola που αποτελεί πρόσφατο εύγευστο επίτευγμα της Ένωσης Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (Ε.Π.Α.Π.) της Ορεστιάδας.

Photo: deviantart.com
Photo: deviantart.com

Επιφυλακτικά προμηθεύτηκα την εξάδα με τα πρασινόμαυρα κουτάκια, καθώς, όπως τα περισσότερα αναψυκτικά τύπου cola, πίστευα πως και αυτή θα αποτελεί απλώς κακέκτυπο του δημοφιλέστατου αναψυκτικού. Εξεπλάγην από το αισθητά χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα συνηθισμένα αναψυκτικά - 3 ευρώ η τιμή εξάδας. Ακολούθησε η γεμάτη περιέργεια κατ' οίκον δοκιμή, που έδειξε πως η γεύση της διαφέρει ελάχιστα από το γνωστό αναψυκτικό, ωστόσο ήταν ξεκάθαρα πιο δροσερή και αρωματική. Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη ήρθε με τη μελέτη των συστατικών της: περιέχει φυσική καφεΐνη και ομοίως φυσικές αρωματικές ύλες ενώ ζάχαρη, φωσφορικό οξύ και συντηρητικά συναντώνται σε ποσοστό μηδενικό.

Με λίγο ψάξιμο παραπάνω είδα πως το ελληνικό παρασκεύασμα φέρει την υπογραφή της Ε.Π.Α.Π., της γνωστής ένωσης που εδώ και 50 και πλέον χρόνια συσκευάζει αρκετά από τα πιο δημοφιλή στη χώρα μας αναψυκτικά, τα οποία ενοχοποιούνται για υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ασπαρτάμη και φωσφορικό οξύ. Ωστόσο η εταιρεία έχει προσφάτως ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά με τις δικές της ετικέτες - ίσως αρκετοί έχετε ήδη εντοπίσει τα σήματα Sparky (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, γκαζόζα, βυσσινάδα, σόδα και τόνικ). Με τη green cola δε η ένωση κατόρθωσε να παρασκευάσει ένα ξεχωριστό προϊόν, που διατηρεί μεν την κλασική, αγαπητή γεύση της cola, βασισμένο όμως σε συστατικά φυσικής προέλευσης, καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ και μη χημικές αρωματικές ουσίες.

Η ακριτική Ε.Π.Α.Π. δείχνει να έχει σχηματίσει ένα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο διάθεσης του καινοτόμου αναψυκτικού: βρίσκεται ήδη στα ράφια των μεγάλων ελληνικών υπεραγορών ενώ γίνονται και τα πρώτα βήματα για την εξαγωγή της κυρίως προς ανατολάς, όπου το ενδιαφέρον είναι αυξημένο. Φαίνεται πως στην ελληνική αγορά, όπου άλλοτε την πρωτοκαθεδρία είχαν εισαγόμενα αναψυκτικά, ευνοούνται αξιόλογες προσπάθειες από ελληνικές εταιρείες, που σταδιακά κερδίζουν την εκτίμηση των καταναλωτών και το δικό τους μερίδιο.

Σαφώς, ως αεριούχο, δεν αποτελεί ένα απολύτως ακίνδυνο ποτό, όμως χάρη στη μηδενική της περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ενταγμένη πάντοτε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, σίγουρα μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της cola ελαττώνοντας παράλληλα τις σημαντικές επιπτώσεις που φέρει η μακροχρόνια κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών. Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε τη χαμηλή της τιμή και την ελληνική της ταυτότητα, τότε σίγουρα αξίζει έστω μία δοκιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της ένωσης μπορείτε να επισκεφθείτε τη επίσημη ιστοσελίδα της και για τη green cola την επίσημη σελίδα της στο facebook.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'