Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μαγεμένοι από τη Sirene του Πόρου

του Δημήτρη Μπούτου Πόρος, καλοκαίρι, εστιατόρια

Τι ψάχνουμε για να περάσουμε όμορφα στις καλοκαιρινές μας διακοπές; Ξένοιαστες ώρες δίπλα σε καθαρή θάλασσα, ήρεμη ατμόσφαιρα και, κυρίως, ποιοτικό φαγητό. Κι επειδή οι περισσότεροι φέρουμε βαρέως την, εν όψει φθινοπώρου, επιστροφή στο κλεινόν και ζεστόν άστυ, μερικοί κοντινοί προορισμοί προσφέρονται για να δώσουν μικρή παράταση στο καλοκαίρι, ιδίως τώρα που οι τιμές σε ξενοδοχεία και καταλύματα μειώνονται αισθητά.

Photo: sireneblueresort.gr
Photo: sireneblueresort.gr

Έξοχη επιλογή για τον παραπάνω συνδυασμό αποτελεί ο άρχοντας του Αργοσαρωνικού, Πόρος, γαλήνιος και ατμοσφαιρικός: γεμάτος με γραφικά νεοκλασικά κτισμένα αμφιθεατρικά, που σχηματίζουν τη Χώρα του νησιού, και πευκόφυτες πλαγιές που καταλήγουν στα κρυστάλλινα νερά των μικρών και πολλών κολπίσκων του. Εύκολα προσβάσιμος (είτε από το λιμάνι του Πειραιά είτε από τις ακτές της Τροιζηνίας), άπαξ και τον επισκεφθείτε θα μετατραπεί σίγουρα σε αγαπημένο τόπο διακοπών. Το πλέον εμβληματικό, προσφάτως ανακαινισμένο, ξενοδοχείο του νησιού ακούει στο όνομα «Sirene Blue Resort» και βρίσκεται μόλις 3,5 χλμ. από το λιμάνι του, στην περιοχή Μοναστήρι.

Photo: sireneblueresort.gr
Photo: sireneblueresort.gr

Και ενώ σε αρκετά ξενοδοχεία το εντός των τειχών τους φαγητό δεν αποτελεί το δυνατό τους σημείο, στο Sirene του Πόρου το τρώγειν αποτελεί το κύριο συμβάν. Αποδεικνύεται έτσι πως οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μπορούν να γίνουν ισχυρή δύναμη για την ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας. Αλλά και της τοπικής οικονομίας: δυο-τρεις ερωτήσεις στην ακούραστη και φιλικότατη ομάδα που φροντίζει για τα γεύματα των επισκεπτών, αποτελούμενη από 11 μέλη εκ των οποίων 3 ζαχαροπλάστες, μας έδειξαν τη σαφή προτίμησή τους στα ελληνικά και δη τοπικά εδώδιμα. Ντόπια, φρεσκότατα θαλασσινά που αποτελούν τη βάση για τα πιάτα τους, προϊόντα αρτοποιίας από εργαστήρια του νησιού, λαχανικά, φρούτα και κρεατικά από παραγωγούς της περιοχής.

Photo: sireneblueresort.gr
Photo: sireneblueresort.gr

Το ευτυχές παράδοξο με τη φιλόξενη «Σειρήνα» είναι πως μπορεί κανείς να περάσει μία ολόκληρη ημέρα στους χώρους της χωρίς να ανήκει στους εκεί διαμένοντες. Η απόλαυση ξεκινά από το πρόγευμα, ανοιχτό προς κάθε επισκέπτη, που με 15 ευρώ μπορεί από νωρίς το πρωί ως και νωρίς το μεσημέρι (ως και τις 11:30 π.μ.) να γευτεί όσες και όποιες από τις νοστιμιές του πλουμιστού μπουφέ λαχταρά. Έντονη η παρουσία των ελληνικών γεύσεων με μετσοβόνε, γραβιέρα Νάξου, ντόπιο μέλι αλλά και τη χορταστική στραπατσάδα και τα χοιρινά λουκάνικα να σε χορταίνουν ως και το μεσημέρι. Για τη θέα ούτε λόγος, καθώς το ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μία καταπράσινη πλαγιά που καταλήγει στα νερά του Μοναστηριακού Κόλπου. Το μάτι πέφτει απευθείας στην παραλία του ξενοδοχείου και στην εντυπωσιακή προβλήτα του - σαφώς προσβάσιμη από όλους δωρεάν. Εκεί, μετά τις πρώτες βουτιές, σε περιλαβαίνουν οι ευωδιές της ταβέρνας, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα: φαγάκια μεσογειακά, μαγειρεμένα σπιτικά, όπως κοτόπουλο τηγανιά, παστίτσιο, κόκκορας με χυλοπίτες - σκέτο λουκούμι- και το εξαιρετικό γιαουρτλού με ούζο.

Οι λιγότερο πεινασμένοι έχουν εδώ την τιμητική τους, καθώς τα σνακ που προσφέρονται στην προβλήτα, το καφέ ή όποιο σημείο του ξενοδοχείου επιλέξει κανείς, δικαιώνουν και τους πιο απαιτητικούς: χορταστικά μπέργκερ, δροσερές σαλάτες αλλά και το γευστικότατο club sandwich με λαχανικά για τους μη ορκισμένους κρεωφάγους.

Photo: sireneblueresort.gr
Photo: sireneblueresort.gr

Κι επειδή οι διακοπές χρειάζονται, έστω και λίγη, πολυτέλεια, αξίζει να βρεθείτε στο εντυπωσιακό Roof Garden εστιατόριο του ξενοδοχείου. Η πανάξια ομάδα της κουζίνας έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο στα θαλασσινά και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, που σε συνδυασμό με τη θέα προς τον Σαρωνικό κάνουν το δείπνο αξέχαστο. Με μενού a la carte, που ανανεώνεται δύο φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μοναδικά κοκτέιλ, σίγουρα η επίσκεψή του αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το κλείσιμο μιας ημέρας στο νησί.

Αναλυτικότερες πληροφορίες γύρω από τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του, θα βρείτε στην πληρέστατη ιστοσελία του sireneblueresort.gr.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'