Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η μακαρονάδα της Πέμπτης: θερινή συμφωνία

του Ηλία Μαμαλάκη Συνταγέςμακαρονάδα, κολοκύθια, ντομάτα, γαρίδες

Το καλοκαίρι με τις ζέστες του και τους εύγευστους καρπούς του πριμοδοτεί πολλές από τις συνταγές μας, κυρίως όμως όσες συνδυάζουν φρέσκα λαχανικά. Η σημερινή μακαρονάδα, με γαρίδες, ντομάτα και κολοκυθάκια, αποθεώνει την ελληνική πρώτη ύλη: οι ντομάτες μας βρίσκονται αναμφισβήτητα στην καλύτερη εποχή τους, νόστιμες και γλυκές όσο ποτέ. Τα κολοκυθάκια είναι το αγαπημένο λαχανικό όλων των καλοκαιρινών πιάτων γιατί χαρίζουν δροσιά, τρυφεράδα και ισορροπούν κάθε συνδυασμό υλικών με την ήπια γεύση τους. Όσο για τις γαρίδες; Από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά για κάθε περίσταση και, παρά τη φήμη του, όχι ιδιαίτερα ακριβό - μια βόλτα στις ψαραγορές και σε πάγκους με ελληνικές γαρίδες θα σας πείσει. Μια θερινή συμφωνία λοιπόν, ένα σμίξιμο νόστιμων καλοκαιρινών υλικών για μια μακαρονάδα «μπουκιά και συχώριο».

Photo: katheats.com
Photo: katheats.com

Υλικά - για 4 άτομα 

  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 12 γαρίδες μεγάλου μέγέθους
  • 400 γραμμ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλιτζάνι κρασί
  • ½ φλιτζ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τυρί τριμμένο

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το έντερο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.

Σημείωση:
Προσθέτουμε στο λάδι αν θέλουμε 1 πιπερίτσα καυτερή και τη σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Ηλία Μαμαλάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'