Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πες ένα βότανο!

της Χριστίνας Ταχιάου βότανα, Θεσσαλονίκη

Σκέψου το πιο περίεργο βότανο που έχεις ακούσει. Άκορο κάλαμο, κολιτσίδα, γκλομπουλάρια, εκουιζέτο, ινούλα, αγριμόνιο, ευφράζια, νεπέτα, κενταύρι, κράταιγο - ό,τι και να σου έρθει στο νου, θα το βρεις στο βοτανοπωλείο «Ελληνικόν».

Απορείς πόσα μπορεί να είναι τα βότανα που υπάρχουν στη φύση. Ένα μαγαζί γεμάτο βάζα με σκόνες κι εργαζόμενοι πρόθυμοι να σου πουν σε τι ακριβώς θα σου χρησιμεύσει καθεμιά από αυτές. Θες για ρευματισμούς, για αδυνάτισμα, για τα μάτια, για τα χέρια, για τα έντερα, για το δέρμα, για το αίμα, για το συκώτι; Υπάρχει ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής.

Τα μαγαζιά του είδους αυτού δεν πουλούν απλά βότανα. Πουλούν εξειδικευμένη γνώση. Αν δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό να εμπνεύσει στον πελάτη εμπιστοσύνη, να τον συμβουλέψει ή να τον αποτρέψει από κάποια ιδέα του, το μαγαζί θα αποτύχει. Ας μη ξεχνάμε ότι τα βότανα αποτελούν εναλλακτικές θεραπείες - placebo ή μη, δεν το εξετάζουμε - για πάρα πολλούς ανθρώπους.

Με προσέγγιση στον ολιστικό τρόπο ζωής και μια ανθρωποσοφική αντίληψη, ο Θεόδωρος Πανταλέων δημιούργησε το 1996 το «Παραδοσιακό Βοτανοπωλείο Το Ελληνικόν» στην Πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της πόλης. Οι έλεγχοι ποιότητας των προϊόντων είναι βασικό μέλημα, όπως και η ενημέρωση του προσωπικού. «Ανοίξαμε το μαγαζί με τα βότανα και απ’ το 1997 βάλαμε προϊόντα διατροφής με έμφαση στο πρωινό, δημητριακά, λιναρόσπορο και πολλά άλλα. Απ’ το 2002 βάλαμε και νέα είδη όπως μακαρόνια και ρύζι, ενώ το 2009 επεκταθήκαμε και στα είδη μαναβικής. Οι απαιτήσεις του κόσμου, μέσα στα χρόνια, αυξήθηκαν. Όλα τα είδη μας είναι πιστοποιημένα βιολογικά». Στο «Ελληνικόν» πλέον υπάρχουν όλα τα είδη διατροφής, είδη ζαχαροπλαστικής, βιταμίνες, συμπληρώματα, καλλυντικά - όλα φυτικής προέλευσης.

Τα 6 καταστήματα της αλυσίδας είναι της ίδιας αισθητικής αντίληψης, με ξύλα χωρίς μεγάλη επεξεργασία, με οικολογικές μπογιές, πάτωμα χωρίς βερνίκι και φώτα χαμηλής ενέργειας. «“Ανακαλύψτε τον φυσικό τρόπο ζωής” είναι το μότο μας».

Μετά το 2000 τα βιολογικά προϊόντα μπήκαν πολύ έντονα στο παιχνίδι της αγοράς. Αλλά όσο έντονα μπήκαν ορισμένοι, τόσο άκομψα βγήκαν. «Έχουν κλείσει πολλά καταστήματα με βιολογικά τα τελευταία χρόνια, νομίζω περίπου τα μισά. Έτσι, όμως, έχουν μείνει όσοι επαγγελματίες ήταν από την αρχή καλύτερα οργανωμένοι».

Το site greenfamily.gr δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ενώ υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας αλλά και παράδοσης κατ’ οίκον, ανεξάρτητα από το ύψος της παραγγελίας και χωρίς επιπλέον χρέωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'