Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Δοκίμασα και απήλαυσα σοκολάτα Σαντορίνης!

του Νίκου Ορφανού Παραγωγοί + προϊόνταΣαντορίνη, Κτήμα Αργυρού

Παίρνω ένα κομματάκι από τη σκούρα μπαρίτσα. Βρίσκομαι σε ένα κελάρι, περιτριγυρισμένος από ξύλινα βαρέλια,ένα καυτό απομεσήμερο του Ιουλίου, στο Κτήμα Αργυρού στη Σαντορίνη. Μια γλυκιά γεύση απλώνεται στο στόμα μου. Σηκώνω το ποτηράκι και δοκιμάζω το είκοσι ετών παλαιωμένο Vinsanto (vino di Santorini) και ο γλυκός οίνος, σαν πολλαπλασιαστής τινάζει τη γευστική απόλαυση στη νιοστή.

Ο Στέφανος μου εξηγεί: "Ως ιδανικό συνοδευτικό αναθέσαμε στον Αυστριακό σοκολατοποιό Zotter να δημιουργήσει για μας αυτή τη σοκολάτα, με γέμιση από το δικό μας Vinsanto".
Με μαύρη σοκολάτα βουνού κατά 50%, fair trade παραγωγής και 15 % Vinsanto Αργυρός, αυτή η υπέροχη σοκολάτα, υπάρχει μόνο σε επιλεγμένα σημεία του νησιού, στο duty free του αεροδρομίου Σαντορίνης και φυσικά στο οινοποιείο Αργυρού, στην Επισκοπή Γωνιά, κοντά στο Καμάρι.

Η Σαντορίνη είναι ένα μοναδικής ομορφιάς μέρος, που η αληθινή της προσωπικότητα χάνεται κάτω από την ισοπεδωτική της τουριστική ιδιότητα. Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι περισσότερο τουρίστας, παρά επισκέπτης. Τα οινοποιεία της όμως είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψει κανείς την Σαντορινιά γνησιότητα.

Αν βρεθείτε στο υπέροχο αυτό νησί, με τη μαύρη πυρωμένη ηφαιστιογενή άμμο, ακολουθείστε τους δρόμους του κρασιού. Οι διάσπαρτες ταμπέλες θα σας κατατοπίσουν εύκολα. Και ανακαλύψτε μια ελληνική δημιουργία, και τους ντόπιους οινοποιούς, που σε κάνουν υπερήφανο και που σίγουρα έχουν πολύ μέλλον. Αλλά περισσότερα για το κρασί σε επόμενο και εκτενέστερο σημείωμά μας.

Προς το παρόν μη φύγετε από τη Σαντορίνη χωρίς να πάρετε μαζί σας αυτή τη μοναδική σοκολάτα. Εμπιστευθείτε με και θα με μνημονεύετε μαζί με την παρέα σας. Υγιαίνετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Νίκου Ορφανού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Παραγωγοί + προϊόντα'