Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Ενα υπέροχο γεύμα με βιετναμέζικo Pho (και λίγη γαλλική ιστορία)

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τι συμβαίνει στο μποστάνι του Ιουλίου;

του Άντυ Παξινού Κάντο μόνος σουμποστάνι, λαχανικά, καλοκαίρι, καλλιέργεια, ντομάτες, βασιλικός, ραδίκια, σκόρδα, κάπαρη, καλοκαιρινά λαχανικά

Μια βόλτα στο μποστάνι μου τώρα, στις αρχές Ιουλίου, με σκοπό πονηρό: να ζηλέψετε και να μιμηθείτε. Μέσα στην πόλη βρίσκεται και μόνος μου το φροντίζω. Δοκιμάζω, χαίρομαι όταν πετυχαίνω και επιμένω όταν αποτυγχάνω.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Νόστιμη μεγαλόκαρπη ντομάτα από την Αχαΐα με βασιλικό στη ρίζα, να νοστιμίσει παραπάνω αλλά και για προστασία από τα έντομα.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Βασιλικός κόκκινος ανθισμένος, πιο πικάντικος σε γεύση από τον κοινό και πιο πλούσιος σε αντιβακτηριακές ιδιότητες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Άνθος ραδικιού, ανάμεσα από άλλα σαλατικά στην ταράτσα. Εκτός από τα φύλλα τρώμε και τα άνθη στη σαλάτα μας. Τα χρώματα στα άνθη, εκτός από διακοσμητικά, περιέχουν πολλά ωφέλιμα ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικές ουσίες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Φρούτο Goji από το Θιβέτ, γνωστό για τις δυνατές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αλλά και τα πλούσια θρεπτικά του ιχνοστοιχεία. Ευδοκιμεί στη χώρα μας, καθώς αντέχει στις αντίξοες συνθήκες, όπως την ξηρασία και τον έντονο αέρα.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Βιολετί καρότα από το Αφγανιστάν. Περιέχουν βιταμίνη Α και καροτίνη, που περιέχουν και τα κοινά καρότα, στο κεντρικό πορτοκαλί μέρος τους. Στο εξωτερικό βιολετί τμήμα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες. Διαθέτουν ιχνοστοιχεία κοινά με τα με μπλε μούρα (μύρτιλλα) που τους δίνουν το διακριτικό βιολετί χρώμα αλλά και τα πολλά ωφέλη για την υγεία μας. Ιδεώδη φυτά για το κλίμα μας, καθώς, λόγω της καταγωγής τους, αντέχουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Σκόρδα φυτεμένα από τον Νοέμβριο, μετά από εννέα μήνες προστασίας των μαρουλιών από τα έντομα. Ήρθε η ώρα να προσφέρουν τα πλούσια ιχνοστοιχεία και τη χαρακτηριστική τους γεύση στα φαγητά.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Κάπαρη τουρσί, μαζεμένη από το βουνό και με τις οδηγίες του κειμένου Τα πάντα για την κάπαρη. Αυτοφυές φυτό της χώρας μας, γνωστό από την εποχή του αρχαίου γιατρού Διοσκουρίδη, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες ενάντια στα πρηξίματα αλλά και ως διεγερτικό της κυκλοφορίας και των αναπνευστικών λειτουργιών.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Όταν καλλιεργούμε φυτά από σπόρο, μπορούμε να καλλιεργούμε καρπούς που θα ήταν αδύνατον να βρεθούν στην αγορά. Ντομάτα κώτικη και φισαλίς, κολοκυθάκι Αίγινας, μελιτζάνα βραζιλιάνα και φλάσκα και πιπεριές Ικαρίας, φλάσκα και βατοπεδίου.

photo: Άντυ Παξινός
photo: Άντυ Παξινός

Ο ηλίανθος, εκτός από το να μας φτιάχνει τη διάθεση με την ομορφιά του, μας προσφέρει και τα σπόρια του, που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Προστατεύει από τη χοληστερίνη και χαρίζει τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Άντυ Παξινού

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'