Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μπακαλιαροκεφτέδες από την Πάρο

του Ηλία Μαμαλάκη Συνταγέςμπακαλιάρος, κεφτέδες

Στην κουζίνα της Πάρου περίοπτη θέση έχουν, όπως είναι φυσικό, τα θαλασσινά, οι σούπες και οι πίτες. Θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές και ισορροπημένες ευρωπαϊκές κουζίνες, καθώς τα περισσότερα φαγητά της φτιάχνονται με τα δώρα της θάλασσας και της γης της. Η σημερινή μας συνταγή για μπακαλιαροκεφτέδες θυμίζει τον τρόπο που συνήθως τους ετοιμάζουν στο νησί, όπου σερβίρονται ως ορεκτικό ή φίνος ουζομεζές παρά θιν’ αλός. Τις νόστιμες χρυσαφένιες μπαλίτσες θα αγαπήσουν μέχρι και οι μικροί μας φίλοι που συνήθως δεν εκτιμούν ιδιαίτερα το ψάρι.  

Photo: hojiblanca.com
Photo: hojiblanca.com

Υλικά - για 6 άτομα

  • 1 κιλό παστό μπακαλιάρο καλά ξαλμυρισμένο
  • 1 κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
  • 1 φλιτζ. του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι όσο τραβήξει
  • λάδι για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από τα φτερά, τα κόκαλα και τις πέτσες. Με τα χέρια μας τον κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το λιωμένο κρεμμύδι, τον δυόσμο, τον άνηθο, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι κοσκινιστό ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα μας να γίνει παχύρευστο. Αν μας σφίξει πολύ, το αραιώνουμε με λίγη μπύρα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε παίρνοντας το μίγμα από το μπολ με ένα βαθύ κουτάλι. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια.

Σερβίρουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες μας μαζί με μυρωδάτη σκορδαλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Ηλία Μαμαλάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'