Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Τα παιδιά πάνω στον κάμπο

της Χριστίνας Ταχιάου νέοι αγρότες, Π.Ε.Ν.Α.

Συχνά - πυκνά αναφερόμαστε στο bostanistas στις Ενώσεις Νέων Αγροτών. Η Ένωση της Πρέβεζας, από τις πολύ δραστήριες, προετοιμάζει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, από τις 6 ως τις 8 Σεπτεμβρίου, στο Κανάλι Πρέβεζας.

Photo: antjan@Flickr
Photo: antjan@Flickr

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προσέγγιση της ζωής στην ύπαιθρο και η παρουσίαση προτάσεων ολοκληρωμένης τοπικής ανάπτυξης. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει το Φεστιβάλ μια πλατφόρμα συνάντησης, γνωριμίας, ανταλλαγής εμπειριών και σκέψεων, προγραμματισμού και ανάληψης ατομικής ή και συλλογικής δράσης για την αναζωογόνηση της υπαίθρου από όλους.

Η διοργάνωση είναι ανοικτή σε όλους στους νέους και νέες (και όσους έχουν νεανική διάθεση) που κατοικούν στην ύπαιθρο, αγρότες, αγρότισσες και όλα τα επαγγέλματα και επαγγελματικές δεξιότητες που κάνουν την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο ανεκτή.

Photo: antjan@Flickr
Photo: antjan@Flickr

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση με πόστερ Πετυχημένων Πρακτικών Αγροτών από όλη την Ελλάδα. Θα γίνει διαγωνισμός αρμέγματος σε εξομοίωση, εργαστήριο πραγματικής τυροκόμησης, επίδειξη υδροπονικής παραγωγής ζωοτροφής, εργαστήριο παραγωγής γλυκών και άλλων τροφίμων, εργαστήριο παραγωγής τελικών προϊόντων από ελληνικά αρωματικά φυτά (σαπούνια, σαμπουάν κλπ), εμβολιασμός βασιλισσών σε μελίσσι, αγροτική βιβλιοθήκη, αξιοποίηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αγροτικές εφαρμογές και πολλά ακόμα που συνεχώς διαμορφώνονται ανάλογα με τις προσφορές.

Ακούγεται ενδιαφέρον και πρωτότυπο. Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 26820 28382, 697 41 11 252 και στο email enaprevezas@yahoo.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'