Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Τα γιουβαρλάκια των τριών τετάρτων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κοτόπουλο με γιαούρτι και ζαφορά

του Δημήτρη Σκαρμούτσου Συνταγέςκοτόπουλο, ζαφορά, γιαούρτι

Ήταν κάποτε το ένα από τα «καλά» φαγητά της Κυριακής - ψητό στοv φούρνο της γειτονιάς, με πατάτες. Για να το δοκιμάσουμε αλλιώς, αρωματισμένο από τον θησαυρό της Κοζάνης μαζί με στραγγιστό γιαούρτι, που τρυφερεύει τη σάρκα του και εμπλουτίζει τη γεύση.

Photo: wistarini@Flickr
Photo: wistarini@Flickr

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 λεμόνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φακελάκι (0,25 gr) σκόνη κρόκο Κοζάνης
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι νερό
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και τον κρόκο, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.

Μετά το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε, με όλα τα ζουμιά από τα μυρωδικά, το λάδι και το λεμόνι, στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 220 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο.

Όταν ψηθεί, το ξεφουρνίζουμε, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά χτυπημένα με 2 κουταλιές νερό και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Το ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'