Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Η Τέχνη του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Γαύρος, σαρδέλες στο φούρνο με μάραθα, ντομάτα, γλιστρίδα

του Δημήτρη Σκαρμούτσου Συνταγέςγαύροι, σαρδέλα

O γαύρος είναι σταθερή αξία και σε καλή τιμή. Οι σαρδέλες είναι σίγουρα νοστιμότερες αλλά όχι σταθερές και οι τιμές τους παίζουν πολύ. Η συνταγή απλή, νόστιμη και αρκετά καλοκαιρινή.

Photo: livetoeat.co.za
Photo: livetoeat.co.za

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κιλό ντομάτες τριμμένες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 μάτσα μάραθα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό γλιστρίδα χοντροκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε και καθαρίζουμε τον γαύρο καλά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μάραθο και το ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τη γλιστρίδα. Από πάνω της τον γαύρο και από πάνω το μίγμα με τη ντομάτα και μάραθο.

Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά στους 220 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'