Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σαββατιανό, ο θησαυρός των Μεσογείων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

H μακαρονάδα της Πέμπτης: για ολιγαρκείς

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςμακαρονάδα, τόνος, λιαστές ντομάτες

Ολιγαρκείς δεν σημαίνει ότι κάνουν εκπτώσεις στο καλό τους γούστο και στις απαιτήσεις τους - ακριβώς όπως οι ευγενείς δεν σημαίνει ότι είναι ενδοτικοί. Η διαφορά και το παράσημο στο πέτο τους είναι ότι ξέρουν να χαίρονται και με τα ελάχιστα, να βρίσκουν το ξεχωριστό στο μικρό αληθινό, στα μικρά τίποτα που κάνουν τον βίο βιώσιμο. Γι’ αυτούς μαγειρεύουμε σήμερα, επιστρατεύοντας την απλούστατη αλλά σχεδόν μαγική συνταγή των εξαίρετων Dean & Deluca.

Photo: closetdomesticbunny.blogspot.gr
Photo: closetdomesticbunny.blogspot.gr

Μακαρονάδα με τόνο, λιαστές ντομάτες και καλαματιανές ελιές

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τόνο καλής ποιότητας σε κονσέρβα
  • ¼ φλιτζ.  λιαστές ντομάτες, κομμένες λεπτές
  • 1 χούφτα ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού συν λίγο ακόμα
  • 2 κουταλιές άριστης ποιότητας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι από τον μύλο

Δύο προϋποθέσεις: ο τόνος που θα επιλέξουμε να έχει συντηρηθεί μέσα σε ελαιόλαδο - όχι στα τρίμματα και όχι στη συντήρηση σε νερό.
Δεύτερη: το ίδιο να ισχύει για τις λιαστές ντομάτες. Επιλέγουμε τις τρυφερές και φουσκωτές, μέσα σε γυάλινο βάζο - πάλι με λάδι.

Τα μακαρόνια μπαίνουν να βράσουν στο αλατισμένο τους νερό.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο στραγγισμένο από το λάδι του, τις λιαστές ντομάτες κομμένες ψιλές, τις ελιές, τις 2 κουταλιές του λεμονιού και το λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά καλά με ένα πιρούνι ώστε να σπάσουν τα μεγάλα κομμάτια και να αναμειχθούν καλά οι διαφορετικές υφές και τα αρώματα. Αυτό είναι όλο για τη σάλτσα - λίγο προτού την ρίξουμε στα μακαρόνια προσθέτουμε 2 κουταλιές από τον καυτό ζωμό των σπαγγέτι.

Στο άκρως φιλόξενο και χορταστικό βαθύ σκεύος της μακαρονάδας, τα καυτά, μόλις σταγγισμένα σπαγγέτι συναντούν την σάλτσα. Αν την βλέπουμε κάπως στεγνή, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το καυτό ζωμό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά (πάντα καλού - κακού κρατάμε λίγο στην άκρη).

Άπαξ και σμίξουν για τα καλά, στίβουμε λίγο λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Πιπέρι, στο τραπέζι πια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'