Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μάγισσες φέρτε βότανα

της Κατερίνας Γκίκα Wikiβοτανοθεραπεία, βότανα, αποτοξίνωση

Ένα φυτώριο έξω από ένα νοσοκομείο μοιάζει πραγματικά σαν όαση μέσα στην κόλαση. Το εντόπισα έξω από το Ιατρικό Κέντρο και σκέφτηκα ότι δεν βρίσκεται τυχαία εκεί. Γιατί δεν είναι ένα φυτώριο μόνο με δέντρα και άνθη αλλά ένα φυτώριο κυρίως με βότανα. Μοσχομυρίζει ο τόπος... μελισσόχορτο, λεβαντίνες, δυόσμος, δίκταμο, μέντα, δεντρολίβανο, θυμάρι. Εννιά μήνες τώρα το προσπερνώ αλλά μέσα δεν είχα μπει...

Χθες πήρα την απόφαση. Θα αρχίσω βοτανοθεραπεία που μου συνέστησε ο εναλλακτικός θεραπευτής μου, Νίκος Ανδρέου. Είναι ο ιδανικός τρόπος, λέει, να αποτοξινωθεί ο οργανισμός ειδικά εάν τον έχεις φορτώσει με φάρμακα. Του έχω εμπιστοσύνη. Ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία, η θερμοθεραπεία· ό,τι κι αν μου πρότεινε, συμπληρωματικά των θεραπειών που κάνω για να βελτιώσω το ανοσοποιητικό μου, είχε αποτέλεσμα. Παίρνω από ένα γλαστράκι. Πληρώνω δώδεκα ευρώ για τα έξι. Σπίτι με κήπο δεν έχω, έχω όμως παράθυρα με περβάζια και τουλάχιστον για όσο θα ποτίζω τα γλαστράκια μου, θα έχω τον βοτανόκηπό μου. Αρχίζω λοιπόν θεραπεία με βότανα και ελπίζω να εθιστώ σ' αυτό.

Μια φίλη από τη Βραζιλία προτείνει έναν φυσικό τρόπο παρασκευής του βοτανόζουμου:

Βάζεις ένα ματσάκι βότανα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και το αφήνεις στον ήλιο για δυο - τρεις ώρες. Λουίζα, δεντρολίβανο, μέντα, δίκταμο, θυμάρι ή όποιο άλλο βότανο ποθεί η ψυχή σου, οπωσδήποτε όμως και τσουκνίδα, και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, καθώς είναι το καλύτερο φάρμακο της φύσης.

Αφού το νερό έχει χρωματιστεί αρκετά και τα βότανα έχουν βγάλει τα αρώματα και τις ουσίες τους, το στραγγίζεις και το πίνεις, είτε ζεστό είτε δροσερό. Αν θέλεις προσθέτεις λίγα παγάκια με λεμόνι και μέλι που 'χεις φροντίσει να έχεις στην κατάψυξη.

Η γεύση του είναι μοναδική. Ωστόσο αν δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις να φτιαχτεί φυσικά ο απολαυστικός χυμός, ακολούθησε την κλασική συνταγή. Βάλε τα βότανα σε ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά. 

Για να αποδώσει η βοτανοθεραπεία και να αρχίσει να αποτοξινώνεται το σύστημα χρειάζεται υπομονή και σταθερότητα. Πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια για τουλάχιστον δύο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κατερίνας Γκίκα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'