Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

«Gaea»: ακόμη μία μεγάλη διάκριση

του Δημήτρη Μπούτου Gaea, Γαία, ελληνικές επιχειρήσεις, βράβευση

Η εταιρεία «Gaea» ανακηρύχθηκε και από επίσημα χείλη ο λαμπρότερος πρεσβευτής της χώρας μας στην Ευρώπη, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «improt - export» στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Πέμπτη, 6 Ιουνίου. Η βράβευση έγινε στα πλαίσια των European Business Αwards, ένας θεσμός που στόχο έχει να ξεχωρίζει τις πιο πετυχημένες, εύρωστες και καινοτόμες εταιρείες της γηραιάς ηπείρου. Ωστόσο τους διοργανωτές ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό η κοινωνική ευθύνη αλλά και η συνολική δράση των προς βράβευση εταιρειών.

Ελαιόλαδα της Gaea φωτογραφημένα το πρωί σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου
Ελαιόλαδα της Gaea φωτογραφημένα το πρωί σε σούπερ μάρκετ του Βερολίνου

Γιατί λοιπόν νικήτρια η δική μας «Γαία»; Γιατί, σε πείσμα των καιρών, μεταξύ 15.000 εταιρειών και 34 χωρών, κατόρθωσε να μετατραπεί σε πρότυπο ανάπτυξης και να αποδείξει πως μία ελληνική εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει το δικό της, διεθνές success story: υψηλής ποιότητας προϊόντα και οξύ επιχειρηματικό πνεύμα. Η εν λόγω εταιρεία επιδίδεται επιτυχώς, εδώ και περίπου 20 χρόνια, στην προώθηση και πώληση μεσογειακών και ελληνικών προϊόντων εκτός ελλαδικών συνόρων, με σκοπό να συμπεριληφθούν σε καινοτόμες συνταγές. Πεποίθηση της εταιρείας - και όχι αδίκως -  είναι πως ο ελληνικός μεζές και οι ντόπιες σπεσιαλιτέ μπορούν να καθιερωθούν ως τρόπος ζωής μα και να απουελέσουν μοναδική γαστριμαργική εμπειρία.

Ως προς το επιχειρηματικό μέρος, η πρωτοποριακή της τακτική συνίσταται στο ότι αφενός δημιούργησε τα κατάλληλα κανάλια διανομής των προϊόντων της, αφετέρου δε σταμάτησε στιγμή να πορεύεται με βάση την ιδέα της συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο επέτρεψε σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το δίκτυό της και να εξάγουν τα προϊόντα τους σε νέες αγορές υπό την επωνυμία και των δύο (dual branding).

Άμεσος στόχος της εταιρείας η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπου θα βραβευτούν οι Εθνικοί Πρωταθλητές (National Champions) και θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Απώτερος σκοπός της παραμένουν η συνεχής καινοτομία, η υπεροχή και σαφέστατα η, αναγκαία σήμερα όσο ποτέ, βιωσιμότητα. Πρόκειται για τις αρχές που την έκαναν να διαπρέψει και ασφαλώς αποτελούν το τρίπτυχο της υγιούς επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την εταιρεία και την αξιοσημείωτη δράση της μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπό της gaea.gr.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'