Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το πιο νόστιμο παζάρι

του Δημήτρη Μπούτου παζάρι, παλιά αντικείμενα, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Πόσα βιβλία, ρούχα, παιχνίδια παντός τύπου, χαρτικά - ακόμα και τυποποιημένες τροφές - μένουν αναξιοποίητα στα ντουλάπια και τα συρτάρια μας;

Photo: devoraa@Flickr
Photo: devoraa@Flickr

Αυτό το Σάββατο έχουμε την ευκαιρία να δωρίσουμε όσα από τα παραπάνω έχουμε εγκαταλείψει σε διάφορες γωνιές του νοικοκυριού μας σε συμπολίτες που τα έχουν πράγματι ανάγκη, στο χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι που διοργανώνεται στο προαύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αθηνών.
Βιβλία για όλες τις ηλικίες, ρούχα, μαγιώ - τώρα που το θέρος είναι εντός των πυλών - παιχνίδια, είδη σπιτιού αλλά και μικρές ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να περιέλθουν στα χέρια όσων τα χρειάζονται περισσότερο, με βασική προϋπόθεση να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Πλένουμε λοιπόν και σιδερώνουμε ρούχα που αγοράσαμε επιπόλαια και δεν αξιοποιούμε, γυαλίζουμε τα παλιά μας παιχνίδια, ξεσκονίζουμε τα άλλοτε αγαπημένα μας βιβλία και τα φέρνουμε στο προαύλιο της βιβλιοθήκης, επί της οδού Δομοκού και αριθμό 2, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. 
Χρόνος υπάρχει άπλετος: το παζάρι θα διεξάγεται από τις 11:00 το πρωί ως αργά το απόγευμα, περί τις 19:00.

Κι επειδή όποιος δωρίζει δωρίζεται, μπορούμε πρώτον να ανταλλάξουμε τα υπάρχοντά μας με όσα θα διατίθενται στο παζάρι. Άλλωστε ήσσονος σημασίας είναι υλική τους αξία· η ουσία βρίσκεται στην πράξη της ανταλλαγής. Δεύτερον - και νοστιμότερον - από τις 14:00 ως τις 16:00 έξι διακεκριμένοι σεφ από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια θα προσφέρουν τα μαγειρέματά τους σε όλους τους παρευρισκόμενους: οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος από το λαχταριστό Base Grill, ο Αλέξανδρος Καρδάσης από το εκλεπτυσμένο Αθήρι, ο Μάνος Ζουρνατζής του μεσογειακού Cucina Povera, από το μοντέρνο Hytra o Ηλίας Καραθάνος και, τελευταίος μα ουχί έσχατος, ο πανάξιος Περικλής Κοσκινάς από το κορυφαίο, γεμάτο φρέσκιες θαλασσινές ευωδιές Milos.

Πριν το γευστικότατο διάλειμμα θα πραγματοποιηθούν ομαδικά παιχνίδια για όλους τους λιλιπούτειους παρευρισκόμενους ενώ η συνάντηση θα κλείσει μουσικά χάρη στη χορωδία Polyphonica. Θα ακολουθήσει η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων) και Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το Σάββατό σας;

* Τη διοργάνωση αναλαμβάνουν το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και το «Καλειδοσκόπιο».

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'