Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Οι food bloggers συναντώνται

Wikifood bloggers, Μουσείο Μπενάκη, ελληνική γαστρονομία

Προς τους food bloggers ανά τον κόσμο: σηκώνω το ποτήρι μου και χαιρετίζω την εντυπωσιακή και υπομονετική δουλειά σας. Σε όσους από εσάς σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα blog, λέω αρχίστε αμέσως, υπάρχει άφθονος χώρος για όλους. Μην απογοητεύεστε αν δεν μπορείτε να βρείτε το κοινό σας αμέσως. Πραγματικά απαιτείται χρόνος έως ότου αποκτήσετε έναν καλό ρυθμό.

Photo: jorgeq82@Flickr
Photo: jorgeq82@Flickr

Το πολύχρωμο μωσαϊκό των food blogs αρχίζει σιγά-σιγά να στολίζεται με τις άσπρες και γαλάζιες ψηφίδες των ελλήνων bloggers, νέων και παλαιότερων, που γράφουν μία συναρπαστική ιστορία πολιτισμικής επικοινωνίας. Συνταγογραφούν, δημιουργούν, μοιράζονται, ταξιδεύουν, ευαισθητοποιούν, φωτογραφίζουν, δοκιμάζουν και προτείνουν. Έχοντας κέντρο αναφοράς την αγάπη τους για τη γεύση, τη γη και την κουζίνα. Είναι όλοι αυτοί που επικοινωνούν τη «νέα γαστρονομία» με ευαισθησία για το περιβάλλον, το διατροφικό πολιτισμό και την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Οι ελληνικές online κοινότητες της γεύσης έχουν αυτό το Σαββατοκύριακο την τιμητική τους στο Μουσείο Μπενάκη. Αφορμή είναι οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» που σκοπό έχουν να συμβάλλουν ως μία συλλογική προσπάθεια στη φροντίδα και την άνθιση του ελληνικού γαστρονομικού κήπου. Πρόκειται για μία εξαιρετικά πολύτιμη πλατφόρμα που δημιουργεί ευκαιρίες δικτύωσης για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Η οικονομική κρίση δημιουργεί εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών που θα αναβαθμίσουν τόσο τη διατροφή μας, την παιδεία μας στη γεύση και την αισθητική μας σχέση με το φαγητό. Ας ευχηθούμε ότι οι καρποί του εγχειρήματος θα είναι γεμάτοι νοστιμιά!

Food blogging is food loving: Οι ελληνικές κοινότητες της γεύσης
Κυριακή, 26 Μαϊου 2013
Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'