Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Mobile γλάστρες σε μικρό μπαλκόνι

Κάντο μόνος σουμπαλκόνι, γλάστρες, φυτά εσωτερικού χώρου

Η κηπουρική είναι το shopping μου. Όπως άλλους τους πιάνει η αχαλίνωτη ανάγκη να ψωνίσουν κάτι, εμένα με πιάνει συχνά η αχαλίνωτη ανάγκη να φυτέψω. Κι ας μην έχω γλάστρες, χώμα ή καινούρια φυτά. Αν είναι καθημερινή το πρόβλημα λύνεται: πετιέμαι στο super market απέναντι και κάτι παίρνω. Άμα είναι όμως αργία;

Photo: Pothos, paulcramactor.blogspot.gr
Photo: Pothos, paulcramactor.blogspot.gr

Μια λύση είναι το φύτεμα στο νερό. Έχω έναν πόθο σε μια τοσοδά γλαστρούλα που μεγαλώνει συνέχεια. Δε θέλω να τον βάλω σε μεγάλη γλάστρα, έτσι κατά καιρούς του κόβω κομμάτια και τα βάζω σε παλιά βαζάκια κι όμορφα μπουκάλια. Αυτά βγάζουν ρίζες μέσα στο νερό και τα κρατώ έτσι, αλλάζοντάς τους το νερό σε τακτά διαστήματα. Πρόσφατα έβαλα ένα μεγαλούτσικο κομμάτι στο παλιό ενυδρείο του ψαριού που είχα πέρσι και δεν κατάφερε να βγάλει το ζεστό καλοκαίρι. Το ίδιο έχω κάνει και με βασιλικό. Καμιά φορά, μετά από καιρό, φυτεύω το φυτό σε γλαστρούλα αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένα δεν έχει μακροημερεύσει, σε αντίθεση με το νερό όπου διατηρούνται μια χαρά.

Πριν δυο εβδομάδες, το Σάββατο της γιορτής ανταλλαγής σπόρων, είχα πάρει από το Πελίτι μικρά φυτά παραδοσιακών ποικιλιών: ντομάτες και ντοματοπιπεριές. Προβληματιζόμουν πώς να βάλω τις γλάστρες με τρόπο ώστε να μη μπουκώσει το μπαλκόνι μου που είναι πολύ μικρό, γεμάτο γλαστράκια, και θέλω να χωράει την απλώστρα με τα ρούχα ή δυο πολυθρόνες να καθόμαστε έξω τα βράδια.

Photo: hgtv.com
Photo: hgtv.com

Ξαφνικά θυμήθηκα την άσπρη πλαστική εκείνη τσάντα που έχω για να βάζω τα υλικά που πηγαίνω για ανακύκλωση. Της έκανα μικρές τρύπες στις άκρες, την γέμισα χώμα, έβαλα τα φυτά και, ξαφνικά, βρέθηκα μ’ ένα πολύ όμορφο, ευέλικτο κι ευκίνητο μποστάνι. Τα φυτά φαίνονται ευχαριστημένα ενώ φύτεψα και δυο βολβούς κρεμμυδάκι που μοίραζε ο κηπουρός Ηρακλής στο τελευταίο TedX.
Μετά από δυο μέρες είδα να ξεπροβάλλουν δυο ιδέες πράσινου κοτσανιού που πλέον αναπτύσσονται ταχύτατα.

Η ευελιξία της τσάντας μου θύμισε ότι είχα μια πάνινη θήκη παπουτσιών που δε χρειαζόμουν και μπορούσα να την φυτέψω. Την γέμισα χώμα, της φύτεψα βολβούς φρέζιας που είχα και περιμένω να μεγαλώσει λίγο εκείνο το μικρούλι κοτσάνι που βγήκε. Βρήκα και μια πάνινη τετράγωνη ρηχή θήκη για τακτοποίηση πραγμάτων σε συρταριέρα της ΙΚΕΑ. Έβαλα κάτω ένα κομμάτι πλαστικού (αυτό με τις φυσαλίδες που έχουν οι φάκελοι αποστολής στο μέσα μέρος τους) και φύτεψα πανσέδες και κατιφέδες.

Photo: photobucket.com
Photo: photobucket.com

Τελικά οι γλάστρες είναι λίγο βαρετές. Υπάρχουν τόσα υλικά γύρω μας που μπορούν να σπάσουν τη μονοτονία τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Κάντο μόνος σου'