Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Σαββατιανό, ο θησαυρός των Μεσογείων

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σαββατοκύριακο για φάγωμα

της Χριστίνας Ταχιάου τρόφιμα, ενημέρωση, εκδηλώσεις

Η ενημέρωση σχετικά με τα τρόφιμα δεν είναι μια ακόμη μόδα. Είναι μια αναγκαιότητα της εποχής.
Και καλά στην περιφέρεια, όπου υπάρχει η δυνατότητα καλλιέργειας των βασικών ειδών διατροφής στους κήπους, η επαφή με τη γη, ο έλεγχος των πρώτων υλών. Τι γίνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα;
Διαβάζουμε, ρωτάμε και παρακολουθούμε εκδηλώσεις. Γι' αυτό το σαββατοκύριακο υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις.

Στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, σήμερα, αύριο και την Κυριακή, διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά το «Agro Quality Festival». Παραγωγοί με πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα θα βρίσκονται εκεί για να φέρουν έναν αέρα υπαίθρου στο Γκάζι. Παιχνίδια, παραστάσεις κι εκδηλώσεις πλαισιώνουν το «Παραδοσιακό χωριό» που θα στηθεί ενώ το Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας έρχεται να θέσει θέματα όπως η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, διατροφική ασφάλεια, ελέγχους ποιότητας και πιστοποίησης και το νέο μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Το πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

Στη Θεσσαλονίκη, από αύριο, Σάββατο, ως τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πραγματοποιείται το συνέδριο “Food, Taste and Society”. Επίσημη προσκεκλημένη είναι η συγγραφέας και σεφ Νταϊάνα Κόχυλα. Ο ζαχαροπλάστης Παύλος Τερκενλής (ναι, με τα τσουρέκια που μοσχοβολούν από απόσταση) θα δείξει τα μυστικά του ενώ το ξινόμαυρο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα ανταμώσει τη γερμανική κουζίνα. Για λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ.

Επίσης την Κυριακή η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνει στην Αθήνα τη φιλανθρωπική εκδήλωση Barbeque. Πληροφορίες και προσκλήσεις στο 2310 492 725 & 726 και στη διεύθυνση events@afs.edu.gr

Τέλος, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή για τέταρτη φορά ο κύκλος «Άρτος και Οίνος». Οι επισκέπτες γνωρίζουν ότι η εκδήλωση αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουν και να μιλήσουν με οινοπαραγωγούς και αρτοποιούς από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού και ξεχωριστά είδη ψωμιού θα είναι στη διάθεσή τους ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν αλλά και να αγοράσουν κρασί και ψωμί για το σπίτι ή τους φίλους τους. Η ποιότητα των προϊόντων είναι υψηλή ενώ οι τιμές πολύ προσιτές. Η είσοδος, πάντως, είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'