Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Στο Πελίτι ανταλλάξαμε σπόρους

της Χριστίνας Ταχιάου Πελίτι, ανταλλαγή σπόρων, Δράμα

Καλά, το «ανταλλάξαμε» είναι τρόπος του λέγειν. Για να μοιραστείς πρέπει και να έχεις κάτι να δώσεις κι εμείς πήγαμε με άδεια χέρια το Σάββατο στην 13η Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών που διοργανώνει η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι στο Παρανέστι Δράμας.

Photo: postmediawindsorstar.wordpress.com
Photo: postmediawindsorstar.wordpress.com

Κανένα πρόβλημα όμως. Η γιορτή είναι ανοιχτή για όλους, είτε κουβαλούν είτε δεν κουβαλούν σπόρους και η διανομή δωρεάν κι ανεξαρτήτως προσφοράς. Έτσι στην είσοδο παίρναμε 4 κουπόνια ο καθένας, που μας εξασφάλιζαν προμήθεια σπόρων ή και φυτών.

Η εναλλακτική κοινότητα «Πελίτι» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με βασικούς στόχους τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, τη δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών. Επίσης ασχολείται και με την καταγραφή των αυτόχθονων αγροτικών ζώων.

Πολύς ο κόσμος στη φετινή γιορτή, με την ουρά των παρκαρισμένων αυτοκινήτων να φτάνει το ένα χιλιόμετρο κι απ’ τις δυο πλευρές του επαρχιακού δρόμου. Παρούσες όλες οι ηλικίες, πολλά τα παιδιά, που το καταευχαριστήθηκαν. Άπλετος χώρος για παιχνίδι, υπέροχη φύση, γη για να πατάς με γυμνά πόδια, ζωάκια, ευχαριστημένα πρόσωπα, φαγητό από το καζάνι, πράγματα να μάθεις, άνθρωποι να γνωρίσεις, σεβασμός στο περιβάλλον, προσφορά.

peliti.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χριστίνας Ταχιάου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'