Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Wine bar: η επανάσταση του οίνου

της Λίνας Παπαδάκη wine bar, κρασί, Αθήνα, έλληνες παραγωγοί, οινοποιοί, οινοπαραγωγοί

Είναι δημιούργημα της κρίσης, δίνουν ατμόσφαιρα και χρώμα όπου στήνονται και ήταν η πρώτη σκέψη, για τη σεζόν που φεύγει, στην ερώτηση «πού πάμε το βράδυ;»

Photo: Wine Bottles at Cantina do Mori in Venice, Owen Franken
Photo: Wine Bottles at Cantina do Mori in Venice, Owen Franken

Τα wine bars ζωντάνεψαν τις νύχτες της Αθήνας κι έκαναν τον κόσμο να ξαναμαζευτεί γύρω από ένα τραπέζι, να μιλήσει, να ξαναγνωρίσει το κρασί, να μυρίσει τον τόπο του και να πειστεί ή να θυμηθεί ότι η ελληνική παραγωγή, όταν θέλει, είναι άξια συγκρίσιμη στην παγκόσμια αγορά και σε ποιότητα και σε ποικιλία και σε πολλές περιπτώσεις διακεκριμένη. Το κρασί είναι το πιο φθηνό ποτήρι, σου επιτρέπει να κάνεις ένα πέρασμα στο τέλος της ημέρας, πριν την επιστροφή στο σπίτι, με μόλις 4 ευρώ.
Θες να τσιμπήσεις - μπορείς, δεν θες - κανείς δεν σου το επιβάλλει.

Οι χώροι που έχουν επιλεγεί έχουν χαρακτήρα, ξεχωριστό ντιζάιν και μοιάζουν να σέβονται λίγο παραπάνω τον επισκέπτη τους. Σαν να τον υποδέχονται με μεγάλη χαρά. Τον περιποιούνται.
Όχι ότι στα μπαρ δεν συμβαίνει αυτό. Αλλά το χύμα, μερικές φορές, όταν δεν προέρχεται από άτομα με γνώση και σεβασμό, γίνεται κουραστικό.

Η αισθητική των wine bars της Αθήνας μας γλυκαίνει την ψυχή και μας κάνει να αισιοδοξούμε.
Σε μια πρωτεύουσα με τόση γκρίνια, μαυρίλα και σύγκρουση, κάποιοι τολμούν, βάζουν το μεράκι τους και κάνουν μόδα το κρασί. Σκεφθείτε την αλυσίδα: πόσοι άνθρωποι με ένα και μόνο ποτήρι έχουν δουλειά. Το αμπέλι, το βαρέλι, ο μούστος, η κάβα κι εμείς.
Αναζητήστε τα.

Δείτε το προφίλ της Λίνας Παπαδάκη στο protagon.gr

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'