Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μύδια με τα δάχτυλα

της Λίνας Παπαδάκη Συνταγέςμύδια, κρασί

Η βόλτα στην Πειραϊκή είναι κάθε φορά μια εκδρομή. Βράδυ η μαύρη θάλασσα, πίνακας και γιατρικό μαζί. Μαύρο φόντο με φωτισμένα πλοία, μπαίνουν - βγαίνουν αργά, καμαρωτά, καλοκαιρινή διάθεση με τα πρώτα κοντομάνικα και δερμάτινο λεπτό για τον ξαφνικό αέρα, ταβέρνες σαν νησί, στο δεξί χέρι με καρό ή λινά τραπεζομάντιλα, ό,τι όρεξη έχεις για ψαρομεζέδες με λευκό ετικέτας ή χύμα κρασί. Περνώντας όλα τα βραχάκια, εκεί στο τέρμα, πριν στρίψεις την πλάτη σου στον τάφο του Θεμιστοκλή, σταματάς, παρκάρεις και περπατάς.

Photo: vessysday.wordpress.com
Photo: vessysday.wordpress.com

Οι αγαπημένοι μου ψαρομεζέδες είναι τρεις: το καβούρι, το καλαμάρι (ή θράψαλο) ψητό και τα μύδια. Αφορμή για τη συνταγή ήταν το μαύρο κέλυφος. Γιατί μικρή το φοβόμουν πολύ, μετά το δοκίμασα διστακτικά και τώρα όπου το βρω, του ορμάω. Τα μύδια, αν και θεωρητικά αποτελούν παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του Βελγίου, νομίζω ότι ανήκουν αποκλειστικά σε μας. Ή τελοσπάντων στον Νότο.
Όταν είναι φίλος ο ταβερνιάρης, τα καλύτερα είναι τα αχνιστά. Ποτέ με ρύζι ή ζυμαρικά - τα θαλασσινά είναι για να τρώγονται λιτά. Όταν όμως πάμε κάπου για πρώτη φορά, αφού διπλορωτήσουμε για το εάν είναι φρέσκα, προτιμάμε τα κρασάτα. Η σάλτσα στα δάχτυλα είναι η αμαρτωλή μπουκιά.
Ποτέ δεν την χορταίνεις, είναι όμως αρκετή για να σου ανοίξει την όρεξη.

Μύδια με κρασί

  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένα σε φέτες (προαιρετικά και σ’ όποιον αρέσει)
  • 2-3 ποτήρια λευκό κρασί
  • λίγο λάδι ή βούτυρο

Πλένουμε και βουρτσίζουμε σε άφθονο νερό τα μύδια για να φύγουν οι τριχούλες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι (ή το βούτυρο), το κρεμμυδάκι - για λίγο μόνο του - μετά το σέλινο και το πράσο. Ανακατεύουμε απαλά και πριν αλλάξουν τελείως χρώμα προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια.
Τα ξανανακατεύουμε (καλύτερα σηκώνοντας την κατσαρόλα με τα χέρια μας και κουνώντας την αριστερά - δεξιά), τα σκεπάζουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε για περίπου για δέκα λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Με παραπάνω βράσιμο θα γίνουν σκληρά.

Οι Βέλγοι στα ατομικά τους κατσαρολάκια τρώνε το πρώτο μύδι με το πιρούνι και με το κέλυφός του αφαιρούν την ψίχα από τα επόμενα. Εσείς πιάστε τα όπως θέλετε. Θυμηθείτε μόνο στο σερβίρισμα ένα πιάτο παραπάνω για ό,τι απομείνει.

Δείτε το προφίλ της Λίνας Παπαδάκη στο protagon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'