Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Θερινό ριζότο με θράψαλα Ατλαντικού και μανιτάρια

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Πατάτες γιαχνί, νηστίσιμες και μη

της Μαρίας Τσέκου Συνταγέςπατάτες, πατάτες γιαχνί, χυμός ντομάτας, κατσαρόλα, νηστεία, νηστίσιμα, Σαρακοστή, απλή συνταγή, εύκολη συνταγή, νηστίσιμες πατάτες

Ποιος αντιστέκεται στις πατάτες; Από τηγανητές μέχρι ψητές, γιατί όχι και κοκκινιστές, λοιπόν. Η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη, γιατί μπορούμε να βρούμε ολόφρεσκες πατάτες και φρέσκα κρεμμυδάκια, που έχουν την τιμητική τους λόγω μαγειρίτσας. Πατάτες γιαχνί, λοιπόν. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι λίγος καί το αποτέλεσμα σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

photo: kayotic.nl
photo: kayotic.nl

Πατάτες γιαχνί 

  • 1½ κιλό πατάτες (αν βρείτε φρέσκες ακόμα καλύτερα), κομμένες μικρά κομμάτια
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες μέτριες
  • 100 γρ.χυμό ντομάτας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • λεμόνι
  • αλάτι,πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό όσο χρειαστεί

Σε μια κάπως φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί (δεν θέλουμε να κάψει) και, μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά καί ρίχνουμε τις πατάτες και το σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και προσθέτουμε το σέλινο kai τα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια (;oχι πολυ μικρά), τις ντομάτες, επίσης κομμένες σε μικρά κομματάκια, και τον χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού τα μυρωδικά, ρίχνουμε το αλάτι καί νερό τόσο, ώστε να σκεπαστούν ελαφρώς οι πατάτες.

Παρακολουθούμε το φαγητό μας και πού και πού το κουνάμε λίγο να μην κολλήσει. Καλό είναι να μην το ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί οι πατάτες θα διαλυθούν. Το φαγητό είναι έτοιμο, μόλις οι πατάτες τρυπιούνται με το πιρούνι και είναι μαλακές (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη).

Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα και φροντίζουμε να έχει μείνει σάλτσα, ώστε να παραμείνει το φαγητό ζουμερό μέχρι την ώρα που θα καταναλωθεί. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι (αν σας αρέσει το λεμόνι). Του πάει πολύ η φέτα, αλλά μερες που είναι, προτείνω να φάμε καμμιά ελιά για συνοδεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίας Τσέκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'