Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Γαύρος σε φύλλο κρούστας και σάλτσα βουτύρου με σαφράν

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Ψωμοτύρι για πάντα

της Αναστασίας Λαμπρία Συνταγέςελαιόλαδο, γραβιέρα, παρμεζάνα, ψωμί, ρίγανη

Είναι η λύση, πάντα. Δυο τυριά σου κι ένα χάδι ένα εξουθενωμένο βράδυ, για να παραλλάξουμε με μια δόση αποκοτιάς, το γνωστό, υπέροχο τραγούδι.
Το πρώτο βραβείο πάντα το παίρνει η παπάρα του πυκνού, καλού ψωμιού στο εξαιρετικό λάδι με αλατάκι από πάνω.
Το πρώτο βραβείο όμως με επιπλέον χρυσό αστέρι απονέμεται στο menage a trois , ψωμί-λάδι-τυρί.

 

  • 200 γρ. γλυκιά γραβιέρα
  • 200 γρ. παρμεζάνα, όχι πολύ ξερή ούτε στεγνή
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • 1 ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πρώτα χοντροκόβουμε τα τυριά με το μαχαίρι κι έπειτα τα οδηγούμε στο μούλτι μαζί με τις σκελίδες το σκόρδο , 3-4 στροφές χρειάζονται ώστε να μεταβληθούν σε παχουλούς, αφράτους σβώλους. Προσοχή, δεν θέλουμε τυρί για μακαρόνια!

Μεταφέρουμε τα κομμένα τυριά σε βαθύ μπωλ μαζί το κρεμμυδάκι, τα φυλλαράκια της ρίγανης, το μπούκοβο, το ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι αναμειγνύουμε καλά – αν μας φαίνεται στεγνό δεν τσιγκουνευόμαστε το λάδι, προσθέτουμε επιπλέον. Στο τέλος τρίβουμε από τον μύλο πιπέρι.

Σκεπασμένο το αφήνουμε εκτός φυσικά ψυγείου, για 2-3 ώρες (αν αντέξουμε) προτού επιπέσουμε με το καλό μας αληθινό, ζυμωτό ψωμί (φρέσκο ή ψημμένο).

Συνταγή βασισμένη αλλά ελαφρώς παραλλαγμένη από το alexandracooks.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Αναστασίας Λαμπρία

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'