Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Illy: επίσημος συνεργάτης στην EXPO του Μιλάνο

του Δημήτρη Μπούτου illycaffé, illy, καφές, Μιλάνο, EXPO 2015

“Από τη γη στο φλιτζάνι”: Η illycaffé είναι πανέτοιμη να συμμετάσχει στη φετινή EXPO που θα γίνει στο Μιλάνο από την 1η Μαΐου ως και την 31η Οκτωβρίου. Το θέμα της φετινής μεγάλης διοργάνωσης είναι τα τρόφιμα και η σίτιση του πλανήτη, “Σίτιση του πλανήτη, ενέργεια για ζωή”. Ο προσανατολισμός της Expo είναι σαφής, η γη, η οικολογία και η ζωή του πληθυσμού της: η προηγούμενη του 2012, που είχε γίνει στη Ν. Κορέα, είχε ως θέμα τους ωκεανούς και τις ακτές.

Και ο λογότυπος ακόμη της Illy είναι ταυτισμένος με την υπεροχή στον καφέ: ποιοτικά και εμπορικά, την εξειδίκευση και τη μακρά εμπειρία. Αξιοσημείωτο δε πως μόνο ο τομέας του καφέ θα καλύπτει στον χώρο της φετινής έκθεσης πάνω από 4000 τ.μ., εντός των οποίων θα στηθούν 10 περίπτερα από χώρες-καλλιεργητές καφέ και συνοδευτικούς χώρους εκπαίδευσης.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στην εν λόγω έκθεση η εταιρεία έστησε μια, το δίχως άλλο, εμπνευσμένη συλλογή φλιτζανιών και κούπας με σκίτσα που συνδέονται με τον πολιτισμό των χωρών παραγωγής του καφέ. Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ, Αιθιοπία, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Κένυα, Ουγκάντα, Υεμένη και Εκουαδόρ αποτυπώνονται ευρηματικά στα σκεύη με μοτίβα χρωματιστά και ζωηρά, ενώνοντας την τέχνη του καφέ με εκείνη του φλιτζανιού και τον πολιτισμικό καμβά των χωρών που τον παράγουν.

Photo: sustainableideas.it
Photo: sustainableideas.it

Μασκότ, λοιπόν, της έκθεσης ο Foody, σχεδιασμένος από τη Disney, σκίτσο στημένο με ποικίλα φρούτα και λαχανικά που όταν συνδυάζονται, συμβολικά, δημιουργούν το «πρόσωπο» της EXPO. Εδώδιμα με διαφορετική προσωπικότητα που ενωμένα αντιπροσωπεύουν την τέλεια συνέργεια μεταξύ των χωρών του κόσμου, όπως και οι χώρες παραγωγής του καφέ εν προκειμένω.

Η φιγούρα είναι εμπνευσμένη από τις Κεφαλές του αναγεννησιακού καλλιτέχνη Giuseppe Arcimboldo, περιλάλητου για τα πορτραίτα συνθέτοντας φρούτα, λαχανικά, κυνήγια. 

Η φρεσκολανσαρισμένη σειρά (Illy Foody Collection) κυκλοφορεί σε πολυτελείς συσκευασίες δώρου: 2 και 4 φλιτζάνια για espresso, 2 και 4 φλιτζάνια για cappuccino και 1 κούπα. Διαθέσιμη στο www.illyshop.gr και σε επιλεγμένα σημεία λιανικής.

Πρόσφατα άρθρα του Δημήτρη Μπούτου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Ειδήσεις'