Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Αυτός είναι ο τρόπος για να φάνε παντζάρια τα παιδιά

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Βασιλόπιτα παλιοκαιρίσια, γεμάτη ευχές

της Γεωργίας Κουτσούκου Συνταγέςβασιλόπιτα, εύκολη βασιλόπιτα, βασιλόπιτα κέικ, Πρωτοχρονιά, σπιτική βασιλόπιτα, κρεμόριο, αμυγδαλόψιχα

Πάντα μου άρεσε η τελευταία ημέρα του χρόνου. Περιμένω την αλλαγή με προσμονή για νέες εμπειρίες και ας απογοητεύομαι πολλές φορές. Περιμένω να ταξιδέψω έστω και νοητά. Να πάρω ένα αεροπλάνο, να κάνω μια βόλτα πάνω από τα σύννεφα. Να πάρει «μπροστά» ο νους, διώχνοντας τα άσχημα.

Photo: whippedtheblog.com
Photo: whippedtheblog.com

Να κοντρολάρω την πίκρα με λίγη ζάχαρη ακόμα και να την ανακατέψω με δύναμη, ώστε να γεμίσει ο κόσμος γλύκα. Για έναν χρόνο ακόμα. Μέχρι την επόμενη αλλαγή και να κάνω τα ίδια, για να μπορώ να ζω με την προσμονή των καλών και όμορφων πραγμάτων. Για να μπορώ να αγωνίζομαι για αυτά.

Εδώ, λοιπόν, στη ρωγμή του χρόνου θα σας υποσχεθώ και θα σας ευχηθώ ολόψυχα. Το 2017 θα σας γεμίσω ιστορίες και συνταγές πεντανόστιμες και μοναδικές. Άγιε μου Βασίλη, για τη νέα χρονιά έχε τους αγαπημένους μου γερούς και δυνατούς να απολαμβάνουν τη ζωή τους με γεύσεις απογειωτικές και πανέμορφες, χωρίς πολλά γλυκόπικρα.

Θα σας χαρίσω συνταγή για βασιλόπιτα ανεξίτηλη στον χρόνο, από χέρι μονάκριβο. Βασιλόπιτα της μαμάς μου γεμάτη ευχές αγάπης για όλους.

Καλή Χρονιά!

Βασιλόπιτα

  • 350 γρ. βούτυρο αγνό
  • 1½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (3 ποτήρια)
  • ½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
  • 1 κουτ. της σούπας κρεμόριο
  • ξύσμα λεμονιού
  • καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα για τον στολισμό

Διαλέγουμε ένα ταψί Νο 32-34.

Χτυπάμε το βούτυρο για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά ώσπου να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και το κονιάκ.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και διαλύουμε το κρεμόριο, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα  και στη συνέχεια το αλεύρι τμηματικά έως ότου γίνει μια λεία και ωραία ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή την αφήνουμε ως έχει.

Σημείωση:

Για να γράψετε το 2017, τυπώστε ένα τρισδιάστατο 2017, κόψτε εσωτερικά τους αριθμούς και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Γεωργίας Κουτσούκου

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'