Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

Grape Travel: Λίγο πριν το Πάσχα ταξιδεύουμε στην Ηπειρο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο και λάιμ

της Χρυσαυγής Μπόμπολα Συνταγέςκοτοσαλάτα, ψητό κοτόπουλο, αβοκάντο, λάιμ

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της κλασικής κοτοσαλάτας που φτιάχνω εδώ και κάτι χρόνια ανακάλυψα  προσφάτως και αυτήν που σας δείχνω σήμερα.

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Μερικές φορές εκεί που πιστεύεις πως έχεις βρει το απόλυτο ιδανικό και είσαι ευτυχισμένος, έρχεται μια νέα ιδέα, ένας αέρας ανανέωσης για να πάει το ιδανικό περίπατο. Αναφερόμενη σε μαγειρική και μη...

Στην προκειμένη, η κλασική μου κοτοσαλάτα πήγε ένα βήμα παραπέρα. Όχι γιατί ψαχνόμουν να βρω κάτι καλύτερο, καθώς όταν συναντήσω τον "έρωτα" μένω εκεί για πάντα χωρίς τίποτα να μπορεί να με κάνει να βαρεθώ. Παρόλα αυτά, η αναβάθμιση έγινε από μόνη της ως δια μαγείας. Λες και ήταν να γίνει. Ήρθε αυτή και με βρήκε.

Με την προϋπόθεση ότι το αβοκάντο είναι αγαπημένο σου υλικό θα λατρέψεις την κοτοσαλάτα αυτή, η οποία συνδυάζεται με αβοκάντο και λάιμ, που σίγουρα την δροσίζουν! 

photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα
photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα

Κοτοσαλάτα με αβοκάντο και λάιμ

Υλικά: 

  •      2 γεμάτες κούπες κοτόπουλο ψητό, χωρίς πέτσα και ψιλοκομμένο
  •      1 πολύ μεγάλο αβοκάντο ή δύο μέτρια ψιλοκομμένα
  •      ½ κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια)
  •      ½ κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
  •      ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  •      1 lime το χυμό του ή και παραπάνω ανάλογα με το γούστο σας
  •      Αλάτι
  •      Πιπέρι
  •      3-4 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

      Μέθοδος:

Πριν καθαρίσουμε και κόψουμε το αβοκάντο, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, το σέλινο και την παρμεζάνα. 

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο. Αν το κάνουμε από πριν θα μαυρίσει. Το προσθέτουμε στο μπολ και στύβουμε από πάνω το lime. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις 3-4 κουταλιές μαγιονέζα. 

Ανακατεύουμε απαλά έτσι ώστε το αβοκάντο να μην λιώσει. Δοκιμάζουμε και ανάλογα με το γούστο μας προσθέτουμε ή όχι λίγο ακόμα χυμό lime. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Η κοτοσαλάτα αυτή τρώγεται σκέτη, πάνω από φρυγανισμένο ψωμί καλής ποιότητας αλλά και μέσα σε τορτίγιες τυλιγμένες ρολό. 

Καλή επιτυχία!

*Η Χρυσαυγή Μπόμπολα διατηρεί το blog Food for Thought

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Χρυσαυγής Μπόμπολα

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'