Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Κέικ με μήλα και καρότα

της Μαρίνας Μαυρομάτη Συνταγέςκέικ, μήλα, καρότα, στέβια

Είναι ένα κεκάκι με μήλα και καρότα, αφράτο και ζουμερό, καλυμμένο με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας γάλακτος με πραλιίνα. 
Για γλυκαντικό χρησιμοποιήθηκε στέβια, που κατεβάζει και την θερμιδική απόδοση και έτσι μπορούμε το απολαύσουμε αυτό το νόστιμο κέικ με λιγότερες τύψεις! 

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Δόση: για 8 άτομα

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά:

  • 2 μέτρια καρότα (150 gr)
  • 2 μέτρια μήλα (200 gr)
  • 300 gr αλεήρι για όλες τις χρήσεις,
  • 50 ml σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
  • 200 gr γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό,
  • 3 αυγά
  • 38 gr στέβια Sweete *
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 2 κ.γ. baking powder.

Για το γλάσο

  • 175 gr κουβερτούρα γάλακτος με πραλίνα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 20 gr βούτυρο

για την διακόσμηση 

  • τριμμένα φουντούκια, κερασάκια γλασέ.

Προετοιμασία 

Καθαρίστε τα μήλα και τα καρότα και περάστε τα από τον τρίφτη. 

Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέστε το λάδι και το γιαούρτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικό, συμπεριλαμβανομένων μήλων και καρότων, και αναμείξτε. Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ και ρίξτε μέσα το μίγμα. 

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας και όταν το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. 

Ετοιμάστε το γλάσο (γκανάς): λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί ή στον μικροκυματικό, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και αναμείξτε να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το να χλιαρίνει, ώστε να μην είναι πολύ ρευστό όταν θα το χρησιμοποιήσετε, για να μπορέσετε να καλύψετε εύκολα το κέικ. 

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη
photo: Μαρίνα Μαυρομάτη

Ξεφορμάρετε το κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Καλύψτε το κέικ με το γλάσο και στολίστε με τριμμένα φουντούκια και κερασάκια γλασέ.

* ισοδύναμο με 150 gr κρυσταλλική ζάχαρη

*Η Μαρίνα Μαυρομάτη διατηρεί το ελληνοϊταλικό μπλογκ Il laboratorio di mm-skg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Μαρίνας Μαυρομάτη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'