Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Το σμυρνέικο κεμπάπ του Μελίαρτου

της Κικής Τριανταφύλλη Wikiκεμπάπ, σμυρνέικη κουζίνα, αρνίσιος κιμάς, μοσχαρίσιος κιμάς, βουβαλίσιος κιμάς, Μελίαρτος, εστιατόριο

Στην οδό Ερμού κατεβαίνεις για ψώνια αλλά και για το πνεύμα της Αποκριάς, αφού στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι και στη γύρω περιοχή οι γιορτές γίνονται πιο έντονα αισθητές. Στο κατάστημα Meliartos, στη γωνία Ερμού και Αιόλου, μπήκαν ήδη στο κλίμα των ημερών διαμορφώνοντας ανάλογα τον κατάλογο στο Πιτοπωλείο, το Γαλακτοπωλείο και το Κουζινάκι τους. Ειδικά για σήμερα μας προτείνουν κεμπάπ, ένα παραδοσιακό συρνέικο φαγητό που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αν χρησιμοποιήσουμε τρία διαφορετικά είδη κιμά. Ενδιαφέρον όμως έχει ότι ήδη έχουν βάλει στο μενού τους νηστίσιμα πιάτα, όπως πίτα λαχανικών με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο, πουγκί από χειροποίητη ζύμη με γέμιση μανιταριών και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας,  πατατόπιτα αλλά και νηστίσιμα κέικ σταφίδας με σουσάμι, χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο, cookies με καρύδι και σταφίδες, τούρτες και πάστες με ταχίνι, σοκολάτα bitter και πορτοκάλι.

 Παραδοσιακό κεμπάπ 

Υλικά

  • αρνίσιος κιμάς
  • μοσχαρίσιος κιμάς
  • βουβαλίσιος κιμάς
  • μείγμα 3 μπαχαρικών (κανέλλα, κύμινο, μπαχάρι)
  • μαϊντανός
  • ξερό κρεμμύδι
  • δυόσμος
  • τσιμένι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • αυγά
  • ψίχα ψωμιού

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Πλάθουμε τα κεμπάπ σε σχήμα μακρόστενου μπιστεκιού τα περνάμε σε μεταλλικά σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα σε σιγανή φωτιά. Είναι έτοιμα όταν τα τσιμπάμε και τα υγρά τους βγαίνουν λευκά. Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού αρωματισμένη με μυρωδικά της αρεσκείας μας και σάλτσα με πελτέ ντομάτας τσιγαρισμένο με λάδι και κύμινο.

*Meliartos

Στο καινούργιο, πολυόροφο κατάστημα της οδού Ερμού και Αιόλου έχει δημιουργηθεί ένας πολυχώρος γεύσεων με χαρακτηριστικό, όπως μας είπαν, τις ποιοτικές πρώτες ύλες. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φέτα ΠΟΠ, αυγά αχυρώνα, χειροποίητα αλλαντικά και άλλα υλικά όλα από από επιλεγμένους έλληνες παραγωγούς συνδυάζονται με παραδοσιακές συνταγές σε μοντέρνα εκδοχή, ώστε να δημιουργούν καινούργιες γευστικές εμπειρίες.

Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο λειτουργούν ήδη τρεις χώροι με καφενείο, γαλακτοπωλείο και γρήγορο φαγητό ενώ στους υπόλοιπους ορόφους προβλέπονται επίσης υπηρεσίες catering, delivery, μαθήματα γαστρονομίας, χώροι για την οργάνωση κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων κλπ. Με ανυπομονησία περιμένουμε να λειτουργήσει το roof garden bar-restaurant που ετοιμάζεται στον 5ο και τον 6ο όροφο, γιατί από εκεί πάνω η θέα στην Ακρόπολη, στην Πλάκα και στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης είναι μοναδική.

Meliartos, Ερμού 65 και Αιόλου, Αθήνα, 210-3237379

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Wiki'