Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι, The Margi

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςσούπα βελουτέ, κουνουπίδι, Παναγιώτης Γιακαλής, ξενοδοχείο The Margi, Βουλιαγμένη, Στέλιος Παρλιάρος, Brunch and Bubbly, Afternoon tea with scones, Make-a-wish, νέοι σεφ, brunch

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα λαχανικά του χειμώνα. Το καλλιεργούν στο μποστάνι του The Margi και είναι ένα από τα βιολογικά υλικά που χρησιμοποιεί καθημερινά στην κουζίνα του ο Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef του καλού ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης. Στο brunch του Σαββατοκύριακου*, στο παραμυθένιο αίθριο του Margi, δοκιμάσαμε μια εξαιρετική σούπα βελουτέ από κουνουπίδι και σας την προτείνουμε γιατί είναι πραγματικά ένα απλό πιάτο απίστευτης θαλπωρής. Ο Γιακαλής τη συνοδεύει με μια σάλτσα από συμπυκνωμένο ζωμό γαρίδας (bisque), μπορείτε όμως να την αρωματίσετε με ό,τι άλλο θέλετε.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, ξεχωριστά οι τούφες
  • ζωμός κοτόπουλο 
  • 50 ml ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ώστε να «ιδρώσει». Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα σωτάρουμε μαζί. Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλο ώστε να τα σκεπάσει -και λίγο παραπάνω- και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις μαγειρευτούν και μαλακώσουν, τα περνάμε απο ένα δυνατό μίξερ και προσθέτουμε ελεγχόμενα, αλάτι και πιπέρι.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

*Σαν χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Ξενοδοχείο συνυφασμένο με τη ζεστή ατμόσφαιρα, τη διακριτική πολυτέλεια και την ωραία φιλοξενία, το The Margi, φέτος για ακόμα μια χρονιά, φέρνει στην αθηναϊκή ριβιέρα τη λάμψη και τη μαγεία των Χριστουγέννων: Για όλη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο φιλοξενεί τον πιο αγαπημένο έλληνα ζαχαροπλάστη, Στέλιο Παρλιάρο, με το pop-up κατάστημα και τις εντυπωσιακές «Γλυκές Αλχημείες» του, να πρωταγωνιστούν σε ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο μενού για καφέ και γλυκά στο lobby ενώ παράλληλα τα γλυκά του θα διατίθενται προς πώληση.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, επίσης, τα Σαββατοκύριακα (από τις 12:30 – 18:30) στο “Brunch and Bubbly” ο σεφ του ξενοδοχείου προτείνει μοναδικά εορταστικά πιάτα ενώ καθημερινά τα απογεύματα προσφέρεται “Afternoon Tea with scones” για ένα ευχάριστο διάλειμμα στην ημέρα.

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Και επειδή γιορτές σημαίνει να «προσφέρεις», μέρος των εσόδων από τις Χριστουγεννιάτικες δράσεις θα δοθούν για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), καθώς οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα συλλεκτικό χρυσό αστέρι και να συμβάλουν έτσι στην εκπλήρωση περισσότερων Μαγικών Ευχών παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'