Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η χορτόσουπα της θαλπωρής

της Κικής Τριανταφύλλη Συνταγέςχορτόσουπα, λαχανικά, ζωμός, μπέικον, comfort food

Η συνταγή είναι πολύ απλή. Βγάζεις από το ψυγείο (ή από την κατάψυξη) λαχανικά που έχουν περισσέψει και τα μεγάλα τα ψιλοκόβεις σε λεπτές ροδέλες ή κυβάκια. Καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλινο, μαϊντανό, κολοκυθάκια, μερικά φασολάκια, μπουκετάκια από μπρόκολο και κουνουπίδι, προσθέτεις επίςης ένα κομμάτι κολοκύθας και μια-δυο πατάτες κομμένες σε κυβάκια. 

photo: Κική Τριανταφύλλη
photo: Κική Τριανταφύλλη

Ρίχνεις στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και αρχίζεις να τα σοτάρεις με τη σειρά, πρώτα το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, μετά τις πατάτες, τα καρότα κλπ, ή βαριέσαι και τα ρίχνεις όλα μαζί ή δεν τα σοτάρεις καθόλου, δεν είναι απαραίτητο. Προσθέτεις νερό να τα σκεπάζει και ακόμα καλύτερα ζωμό (από αυτόν που φύλαξες στο ψυγείο τις προάλλες που έβρασες κοτόπουλο) και τα αφήνεις να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι εντελώς. 

Προς το τέλος ρίχνεις λίγο μικρό ζυμαρικό, γράμματα, κουσκουσάκι, πεπονάκι, ψιλό κριθαράκι ή μαλλιά αγγέλου και βράζεις λίγο ακόμη. Διορθώνεις τη γεύση με αλατοπίπερο, προσθέτεις λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρεις τη σούπα ζεστή. 

Τιπ:

Οταν δεν έχω ζωμό, ψιλοκόβω λίγο μπέικον και το σοτάρω στην κατσαρόλα πριν ρίξω τα λαχανικά. Δίνει στη σούπα μια πιο πλούσια, κρεατένια γεύση που αρέσει πολύ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Κικής Τριανταφύλλη

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'