Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Μελομακάρονα με σοκολάτα, βήμα-βήμα

της Έβελυν Φώσκολου Συνταγέςμελομακάρονα, σιμιγδάλι, πορτοκάλι, κανέλα, σοκολάτα, τρούφα, Χριστούγεννα

Χτες το απόγευμα η φίλη μου η Δήμητρα ετοίμασε τα μελομακάρονα των Χριστουγέννων. Τα παραδοσιακά, με μια πινελιά σοκολατένια στο τέλος, για τους νεωτεριστές. Κι εγώ την φωτογράφιζα βήμα-βήμα. Μαζί θα τα φάμε!

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 μπέικιν
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι
  • αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό)

Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Για το στόλισμα:

  • 2 κουβερτούρες και χρωματιστή τρούφα
  • ή ¼ τριμμένα καρύδια
photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

Πρώτα από όλα στύβουμε 2-3 πορτοκάλια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

και τα ανακατεύουμε με 2 ποτήρια λάδι, μισό κουταλάκι σόδα, το μπέικιν, την κανέλα και το σιμιγδάλι.

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

Έπειτα, αφού έχει φουσκώσει το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει στέρεο και να είναι σε μορφή τέτοια ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε. Το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κούπες νερό μαζί με 2 κούπες μέλι και 2 κούπες ζάχαρη.

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

Προσθέτουμε 2 φέτες πορτοκάλι, ένα ξύλο κανέλας και το αφήνουμε στη φωτιά μεχρι να δέσει. Μόλις πήξει λίγο το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

Έπειτα ξεκινάει το πλάσιμο. Παίρνουμε το ζυμάρι μας και φτιάχνουμε μικρά - μικρά μελομακάρονα

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

και, αφού τα τρυπήσουμε με το πιρούνι από πάνω, τα βάζουμε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

Μόλις λοιπόν τα βγάλουμε απο τον φούρνο, τα βουτάμε στο κρύο πια σιρόπι και αφού το σιρόπι πάει παντού,

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια ή εναλλακτικά

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα.

photo: Έβελυν Φώσκολου
photo: Έβελυν Φώσκολου

και προσθέτουμε χρωματιστή τρούφα.
Τα μελομακάρονα ειναι έτοιμα!

* Η Έβελυν Φώσκολου είναι φωτογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'