Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Η σαλάτα του μαραθώνιου

της Λεονί Σταφυλά Συνταγέςσαλάτα, λάχανο, ρόδι, κουκουνάρι

Χρόνια πριν, σε μια μάζωξη φίλων μαραθωνοδρόμων, για τα μεθεόρτια του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μεταξύ των αναλύσεων για τις επιδόσεις των αθλητών μας, η Μαρία, η οικοδέσποινά μας, έκλεψε την παράσταση με μια σαλάτα. Για την ακρίβεια με μια σαλάτα γεμάτη χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Το μεγάλο της μυστικό, το μπόλικο ρόδι αλλά και το σέλινο, που κέρδισε ακόμη και μένα που κανονικά δεν το βάζω στο στόμα μου! Την επόμενη μέρα είχα τα υλικά της σαλάτας στο mail μου και από τότε, με το που βγαίνουν τα ρόδια στην αγορά, εγκαθίσταται στα τραπέζια μας, γιορτινά και μη. Στα πλεονεκτήματα της και το ότι δεν είναι σαλάτα της τελευταίας στιγμής - αντιθέτως, πρέπει να μείνει κάμποσο για να ενωθούν όλες οι γεύσεις!

Σαλάτα με λάχανο, καρότο και ρόδι (για ένα μεγάλο μπολ)

Για τη σαλάτα:

  • ½ μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρντισμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 ρόδια, τα σπόρια τους

Για τη σάλτσα:

  • 1 ρόδι, ο χυμός
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι

Ψιλοκόβω το λάχανο και το καρότο και τα ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ με τα καβουρντισμένα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα σπόρια από 2 ρόδια.

Στο μπλεντεράκι βάζω τα σπόρια από το τρίτο ρόδι και τα πολτοποιώ. Περνάω τον πολτό από ένα σουρωτήρι για να πάρω τον χυμό (αν περάσει και κανένα σποράκι δεν χάθηκε ο κόσμος). Ρίχνω τον χυμό πίσω στο μπλέντερ και προσθέτω τα πλυμένα φύλλα του σέλινου και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Τα χτυπάω να ανακατευτούν καλά και περιχύνω τα λαχανικά.

Ανακατεύω καλά και αφήνω τη σαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη, τουλάχιστον δυο ώρες πριν την σερβίρω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα άρθρα της Λεονί Σταφυλά

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'