Bostanistas.gr : Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά

Διαβαστε

30 χρόνια Οινόραμα στο Ζάππειο

Διαφήμιση

Twitter | Facebook | Google+ |

Διαφήμιση

Αγκινάρες τηγανιτές

της Μαρίας Τσέκου Συνταγές

Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις αγκινάρες. Τις κόβουμε στα δύο και φροντίζουμε να αφαιρέσουμε όλο το χνούδι. Στη συνέχεια γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι. Πριν τις ρίξουμε μέσα, τις περνάμε μια μια από το λεμόνι.

 

Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τις αγκινάρες. Μετά από 10 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν τρυπιούνται. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Στη συνέχεια τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι.Συνοδεύoνται τέλεια με πατατοσαλάτα, σκορδαλιά και χόρτα.

ΥΓ. Φτιάξτε πολλές γιατί θα φαγωθούν!


Η Μαρία Τσέκου μαγειρεύει στην Ηλιόπιττα.

Πρόσφατα άρθρα στην κατηγορία 'Συνταγές'